ABD'den Türkiye'ye Kritik Ziyaret!

Büyükelçi Kaidanow’un 31 Mart’ta Türkiye’ye gerçekleştirmesi planlanan ziyarette, Türkiye’ye Patriot füze sistemleri teklifi görüşülecek.

22.03.2018-09:23 - (Son Güncelleme: 22.03.2018-09:20) ABD'den Türkiye'ye Kritik Ziyaret!

Türkiye'nin Rusya'dan satın almak için anlaştığı S-400 füze savunma sistemlerine karşılık Washington idaresi kendi teklifini bu ay bitiminde Ankara'ya iletecek. Üst düzey Amerikalı diplomat, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda askeri ve diplomasi ilişkilerinden sorumlu Büyükelçi Tina Kaidanow'un, Türkiye'ye geleceğini bildirdi. Türk-Amerikan Savunma Endüstrisi Diyalogu bünyesinde yapılacak ziyarette, Amerikan tarafı S-400'lere alternatif olarak Patriot tipi füze savunma sistemleri için teklif sunacak.

Söz konusu durum hakkında açıklamalarda bulunan ABD'li görevli, kendi teklifleri için olumlu düşünceler taşıdığını, ziyaretin zamanlamasının ise bu bakımdan çok iyi olduğunu ifade etti.

Türk görevliler geride bıraktığımız aylarda yaptıkları açıklamalarda Türkiye'nin S-400'e olan ilgisini temel sebebi olarak ABD Kongresi'nin çıkarttığı zorlukları öne sürmüştü. Amerikalı görevli, Trump idaresinin silah satışlarını bir dış politika aracı haline getirdiğini, bu nedenle artık Kongre'den silah satışlarının rahat bir şekilde geçmesi için gayret edeceklerini belirtti. Bir Türk diplomat ise, ziyaretin 31 Mart'ta gerçekleşeceğini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal