Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Ağır Suçlama!

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman, Türkiye'yi İslami Hilafet'i geri getirmek için uğraşmakla suçluyor.

09.03.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 09.03.2018-12:40) Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye Ağır Suçlama!

Suudi Arabistan Prensi Muhammed bin Salman, Türkiye’yi neredeyse bir yüzyıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun çöktüğü dönem ortadan kalkmış olan İslami Hilafet'i geri getirmek için uğraşmakla suçlamaya başladı. Belli ki Türkiye, Suudi Arabistan’ın Arap dünyasındaki liderliğini sallıyor.

Suudi Arabistan idaresinde güçlü bir yeri olan Prens Muhammed bin Salman, Mısır Al-Sorok gazetesine verdiği raporda, İran’a verip veriştirdi, arkasından da, Türkiye’yi İran’ın arkasında İslami örgütlerin de içinde yer aldığı “şer üçgeni”nde bulunmakla ve bu şer üçgenine destek vermekle suçladı. Salman’a göre şer üçgeninin bir köşesinde İran, bir köşesinde İslami Örgütler, diğer köşesinde de Türkiye yer alıyor.

Bu değerlendirmeler, Suudi Arabistan'ın diğer bazı Körfez ülkeleri ile olan çatışmasında Türkiye’nin kendi yanında değil, Katar’ın yanında bulunması sebebi Suudi Arabistan’ın Türkiye’den duyduğu endişeyi ve derin şüpheyi yansıtıyor.

Türkiye’nin, geride bıraktığı bir kaç ay içinde Suudi Arabistan'ın Ortadoğu'daki büyük rakibi olan İran'la beraber, Kuzey Suriye'deki savaşları sona erdirmek için, İranlı ve Türk askeri görevlilerin geçtiğimiz sene resmi olarak görüşmeleri ve birbirlerine gerçekleştirdikleri ziyaretler, Suudi Arabistan’ın ve ağabeyi ABD’nin canını sıkmış gibi görünüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal