Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Türkiye Teknoloji Bankasına Ev Sahipliği Yapacak

Birleşmiş milletler ile yapılan anlaşmalar sonucunda az gelişmiş ülkeler için düşünülen Teknoloji Bankasının 5 senelik ev sahipliğini Türkiye üstlendi.

08.03.2018-12:57 - (Son Güncelleme: 08.03.2018-12:54) Türkiye Teknoloji Bankasına Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye ile Birleşmiş Milletler arasında en az gelişmiş ülkelerin gelişmesi için teknoloji bankası yapılmasına yönelik sözleşmenin onaylanmasının uygun görüldüğüne dair kanun tasarısı, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşüldü.

Özlü, kurulda, kanun tasarısının içeriği hakkında açıklama yaptı.

Faruk Özlü, İstanbul'da 2011 yılında, BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı'nda, ülkelerin riskli teknolojilere ulaşımına katkıda bulunulması gayesiyle Teknoloji Bankası kurulmasının teklif edildiğini hatırlattı. Bakan Özlü, mevzu bahsi geçen teklifte Teknoloji Bankasının Türkiye'de kurulmasının tavsiye edildiğini bildirdi.

Bu yön de 23 Aralık 2016'da, BM Genel Kurulunda, Teknoloji Bankasının inşa edilmesine dair teklifin kabul gördüğünü anımsatan Özlü, "Türkiye 5 senelik devre için Teknoloji Bankasına senelik 2 milyon dolar katkı göstereceğinin sözünü vermiştir. Teknoloji Bankasına ilişkin ev sahibi ülke sözleşmesi ile maddi ve ayni katkı anlaşması 22 Eylül 2017 gününde BM 72. Genel Kurulunda Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edilmiştir. Bu sayede devam ettirilebilir yükselme misyonlarından birisi ilk kez hayata nakş ettirilmiştir. Bu misyona da ülkemizin katkılarıyla varılmıştır." diye belirtti.

Faruk Özlü, Teknoloji Bankasının bu sene içinde aktif hale geçirilmesinin amaçlandığını vurguladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;