Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Sosyal Medyadaki Bu Tuzağa Düşmeyin

Son dönemlerde Facebook kullanıcılarının sıkça izin verdiği ‘kime benziyorsun’, gibi sorulara cevap veren uygulamaların kişisel bilgileri ele geçirdiği öğrenildi.

17.03.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 17.03.2018-16:31) Sosyal Medyadaki Bu Tuzağa Düşmeyin

Facebook tarafından açıklanan 2016 senesi faaliyet belgelerine göre Türkiye’de 60 milyon civarında kullanıcısı var. Her bir kullanıcı günün 50 dakikasını Facebook’ta geçirmekte. Dakikada yaklaşık 260 bin fotoğraf yüklenen Facebook’ta, yanlış bilgiler de aynı hızda yayılabilmekte.

Art niyetli uygulama üreticilerinin ele geçirdikleri kişisel bilgiler illegal işlerde kullanma ihtimali olduğunu söyleyen Dijital medya uzmanı Abdulkadir Mercanoğlu, "Kullanıcıların Facebook’ta sıkça gördüğümüz; ‘kime benziyorsun, 60 yaşında nasıl görüneceksin’ gibi uygulamalara erişim izni vermeleri, aynı zamanda kişisel bilgilerine de erişim izni verdikleri anlamına gelir. Aslında Facebook’ta kayıtlı e-mail, telefon numarası, doğum tarihi... gibi özel bilgileri de kendi verisine kaydetmekte. Kötü niyetli uygulama üreticileri o bilgileri illegal işlerde kullanması yüksek bir iht,imaldir" dedi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;