Hollanda Hükümeti, ÖSO'ya Destek Verdiği İddialarını Yalanlamadı

Hollanda Hükümeti, Zeytin Dalı Harekatı'nda Türkiye'yle birlikte hareket eden ÖSO'ya destek verdiği iddialarını yalanlamadı.

07.04.2018-17:15 - (Son Güncelleme: 07.04.2018-17:05) Hollanda Hükümeti, ÖSO'ya Destek Verdiği İddialarını Yalanlamadı


Hollanda'nın Suriye'deki silahlı Esad karşıtı oluşumlara desteği, iktidar ortağı Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) vekilleri Pieter Omtzigt ve Martijn van Helvert tarafından gündeme alındı.

ÖSO'YA DESTEK SORULDU

Omtzigt ve Helvert; Başbakan Mark Rutte, Dışişleri Bakanı Stef Blok ve Dış Ticaret Bakanı Sigrid Kaag'ın cevaplaması isteğiyle bir soru önergesi verdiler. Hristiyan Demokrat milletvekilleri, kabineye Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed rejimine karşı mücadelede yerel güçlere, Hollanda hükümeti tarafından para ve teçhizat desteği verilip verilmediği sorusunu sordu.

Önergede, Hollanda hükümeti tarafından destek verilen gruplar içinde TSK ile beraber Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO kuvvetlerinin olup olmadığı sorusuna da yer verildi.

Kabineden önergeye verilen cevapta, Hollanda'nın Suriye'deki muhalif kuvvetlere verdiği yardım yalanlanmadı.

GİZLİ NOTLA KABUL ETTİ

Hükümet, cevap yazısında 23 Ocak'ta parlementoya gönderilen, "Suriye'deki silahlı güölere yardım" başlıklı gizli nota göndermede bulundu.

Parlementerlerin sorularının cevaplarının, bu gizli notta olduğuna dikkat çekildi.

Hollanda'da muhalefet partileri, Zeytin Dalı harekatı sebebiyle Türkiye'nin kınanmasını arzu etmiş, Başbakanı Rutte AB ve NATO içinde yeteri kadar desteği sağlayamadıklarını söylemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal