İki Maçta da Dopingli Çıktı! Şimdi Ne Olacak

CONMEBOL Fred'i bir yıl futboldan men ettiğini duyurdu, Shakhtar'ın Fenerbahçe'yi dopingli oyuncunun forma giydiği iki maçta elediği tescillendi. Gözler şimdi FIFA'ya çevrildi.

15.12.2015-12:15 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) İki Maçta da Dopingli Çıktı! Şimdi Ne Olacak
Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı futbolcusu Fred için Temmuz'da beklenen karar Aralık'ta çıktı. Ukrayna ekibinin Fenerbahçe ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçının öncesinde oyuncunun dopingle yakalandığı ortaya çıkmış, buna karşın yıldız futbolcu sarı-lacivertlilere karşı sahaya sahaya çıkmıştı.

UEFA yetkililerinin da Shakhtar kurmaylarıyla temasa geçerek, 22 yaşındaki futbolcunun Fenerbahçe maçında sahaya çıkmaması yönünde tavsiyede bulundukları belirtilmişti. Ancak Lucescu sadece ilk maçta değil, rövanş maçında da kendisini sahaya sürmüş ve konu tartışma yaratmıştı.

Copa America'da yakalandı

Fenerbahçe'nin elendiği bu maçları da etkileyebilecek bir karar çıktı. CONMEBOL'dan yapılan açıklamada Shakhtarlı futbolcunun doping nedeniyle 1 yıl sahalardan men edildiği duyuruldu. Oyuncunun, haziran ayındaki Copa America maçında verdiği numunenin sonuçlarına göre bu kararın alındığı bildirildi.

Ceza 26 Haziran'dan itibaren geçerli 

Çıkan maddenin, performans artırıcıları gizleyen diuretic hydrochlorothiazide olduğu belirtildi. Öne çekilen men kararının, Fenerbahçe'nin Shakhkar ile oynadığı maçların öncesine denk gelen 26 Haziran tarihinden itibaren geçerli olduğuna dikkat çekildi. Cezanın tüm CONMEBOL müsabakalarında geçerli olduğu ancak oyuncunun Shakhtar forması giymeye devam edebileceği kaydedildi.

FIFA harekete geçebilir

Bu karar kafalarda soru işareti yarattı. FIFA ve UEFA'nın 'sıfır tolerans' içerisinde değerlendirdikleri doping suçuna bulaşmış bir futbolcunun cezasının sadece Amerika kıtasındaki ülke maçlarıyla sınırlandırılması ve dünyanın geri kalanında forma giymeye devam edecek olması tartışma konusu oldu.

Şimdi ne olacak?

Bu gibi suçlarda FIFA'nın verilen cezayı uluslararasılaştırma yetkisi bulunuyor. Geçmişte bir çok olayda bu gibi yerel cezalar tüm dünya ölçeğinde geçerli hale getirilmişti. FIFA'nın Fred vakasında bu yönde bir karar verip vermeyeceği merak konusu olurken, bunun olması durumunda Fenerbahçe'ye konuyla ilgili mağdur olduğundan dolayı itiraz hakkı doğabilir
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal