Başbakan Binali Yıldırım Moğolistan'da

Başbakan Binali Yıldırım’a, resmi görüşmeler gerçekleştirmek üzere geldiği Moğolistan'da Başbakan Khurelsukh Ukhnaa tarafından resmi tören düzenledi.

06.04.2018-15:34 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-15:22) Başbakan Binali Yıldırım Moğolistan'da

Başbakan Binali Yıldırım’a, resmi görüşmeler gerçekleştirmek üzere geldiği Moğolistan'da Başbakan Khurelsukh Ukhnaa tarafından resmi tören düzenledi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Khaltma Battulga ve Başbakan Ukhnaa ile bir araya geldi ve iki ülke arasında 7 anlaşma yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Orta Doğu'ya gelen ülkelerin gözlerine baktığınızda 'petrol' göze çarpıyor. Bu ülkeler aynı şekilde Afrika'da, gözlerine baktığınızda elmas, maden, doğalgaz var, ne yazık ki insanı göremiyorlar. Suriye'de pek fazla devlet, binlerce kilometre mesafeden gelip güç için savaşırken Türkiye, yalnızca 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, dünya barışı olsun' anlayışıyla hareket ediyor’ açıklamalarında bulundu. Devlet Ulusal Yönetim Akademisi tarafından Başbakan Yıldırım'a fahri doktora tevdi edilmesi dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Türkiye-Moğolistan ilişkilerinin temellerinin çok eskiye dayandığını belirten Yıldırım, diplomatik ilişkilerde 50'nci seneye gelinse de tarihi derinliğe inildiğinde ilişkilerin çok uzun bir zamana dayandığını belirtti. Ecdadın bu topraklardan batıya göç ettiğini hatırlatan Yıldırım, iki ülkenin kültür ve dillerin birbirine çok benzer olduğunu ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal