El Kırışıklığı Neden Olur? Tedavi Şekli Nasıldır?

Kadınların en büyük sorunlarından biri de ilerleyen yaşlarda ellerde oluşmaya başlayan kırışıklıklardır. Yaşlılığın belirtilerinden olan el kırışıklıkları neden olur ve nasıl giderilir?

27.03.2018-11:17 - (Son Güncelleme: 27.03.2018-11:04) El Kırışıklığı Neden Olur? Tedavi Şekli Nasıldır?

Tüm yaşamımız süresince ellerimiz sürekli hareket eder ve farklı nedenlerden dolayı zaman içinde kırışıklıklar ortaya çıkar. Çok genç birinin elleri çok yaşlı bir görünüm alabilir. Devamlı dış etkilere uğrayan ellerimizi korumanın ufak tefen püf noktası vardır.

EL KIRIŞIKLIKLARINA NEDEN OLAN SEBEPLER

Sıcak ve soğuk havalar
Çeşitli kimyasallar
Ellerin aşırı derecek zorlanması
El ile çamaşır yıkamak
Ellerin bakımın yapılmaması
Nemlendirici krem kullanmamak
Elleri suyun içerisinde çok bekletmek genelde el ile çamaşır yada bulaşık yıkamak
Kalitesiz sabun kullanımı
Kuru cilt yapısı

EL KIRIŞIKLIKLARI NASIL GİDERİLİR?

Düzenli olarak her gün el temizliği yapılmalıdır. Gün içerisinde devamlı ellerinizi yıkamalısınız. El yıkamak için ılık su kullanın. Ellerinizi temizlerken kesinlikle ellerinizi kurutan sabunları kullanmayın. Bu sabunlar ellerinizde nemi alarak kurutur ve kırışmasına sebep olan en büyük etkenlerdendir. Soğuk havalarda ellerinizi kesinlikle soğuktan korumaya özen gösterin. Yumuşak ve ölü deriden temizlenmiş eller için peeling yapılmalıdır. El kırışıklığı için krem kullanmak ellerinizi her zaman narin bir görünüme kavuşturacaktır. El kırışıklığı için maske uygulayarak el bakımı da etkili yöntemlerdendir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal