Elmanın Faydası Neresinde? Elma Yerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Genel olarak meyveler kabuklu mu yenir yoksa kabuksuz mu? Sorusunun cevabı herkes tarafından merak edilmektedir. Araştırmalar sonucunda meyvenin kabukları hakkında yapılan çeşitli yararlarını sizler için derledik.

19.03.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 19.03.2018-15:44) Elmanın Faydası Neresinde? Elma Yerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Her ne kadar çevremizde veya ailemizde erken yaşlarda meyveyi soyarak veya soymayarak edindiğimiz alışkanlıklarımızda son zamanlarda meyve soyularak mı yenir, yoksa soyulmayarak mı yenir? Sorusunun yanıtı yapılan araştırmalarda belli oldu. Şimdiye kadar meyveyi soyarak veya soymayarak yanlış mı yaptık ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalara göre kalp damar hastalıklarında ve iltihaplı hastalıklarda bu tarz rahatsızlıklara yakalanmamak için antioksidan etkili besinler etkilidir. Bu sebeple bu tarz rahatsızlıklardan korunmak için elmanın kabuğunda oldukça yüksek miktarda yer alan antioksidan sayesinde etkili besinler arasında bulunmaktadır.

Özellikle kırmızı elmanın kabuğunda daha fazla olan antioksiyaninlerin çeşitliliğinin daha yüksek olduğu ortaya çıkmış ve kırmızı elma yendiğinde koruyuculuk oranı oldukça yükselmektedir. Yapılan bir araştırmada ursolik asidinin kanser hücrelerinin gelişimine müsaade etmediğini ortaya çıkarmıştır. Bundan dolayı çevremizde veya ailemizde ne söylenirse söylensin veya nasıl alışkanlık edilmişse elmayı kabuğu ile tüketmeye dikkat edin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal