Zeytin Dalı Operasyonu'nda Destan Yazıldı!

Zeytin Dalı Operasyonu’nun 46'ncı gününde TSK ve ÖSO kuvvetleri, Afrin'in Şeran beldesi ile beldeye bağlı Çaranlı, Harabat Çaranlı, Matinli, Şirkan, Katmah ve Cinderesi beldesinin Tall Hamu köylerini terör unsurlarından temizledi.

07.03.2018-08:38 - (Son Güncelleme: 07.03.2018-09:25) Zeytin Dalı Operasyonu'nda Destan Yazıldı!

Zeytin Dalı Operasyonu’nun 46'ncı gününde TSK ve ÖSO kuvvetleri, Afrin'in Şeran beldesi ile beldeye bağlı Çaranlı, Harabat Çaranlı, Matinli, Şirkan, Katmah ve Cinderesi beldesinin Tall Hamu köylerini terör unsurlarından temizledi. Böylece 4'ü belde merkezi, 120'si köy, 30'u önemli nokta olmak üzere toplam 150 bölgenin kontrolü ele geçirildi. Afrin topraklarının yarıya yakın kısmının teröristlerden arındırıldığı ifade edildi.

Batıda Racu belde merkezinde arama tarama çalışmaları devam ediyor. Racu-Cinderesi yolunun da açılmasıyla beraber güneye doğru ilerlemeye başlayan güçlerin hedefinde dün İHA'larla tespit edilen Cinderesi bulunuyor. Doğuda Şeran'ın PKK/YPG/DEAŞ'tan arındırılmasıyla birlikte kuvvetler Afrin'in elektrik ve içme suyu ihtiyacını karşılayan Meydanki Barajı'na ilerlemeye başladı. Doğu, batı ve kuzeyde kritik noktaların alınmasıyla Afrin'in 3 cepheden kuşatması tamamlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal