Saç Nasıl Hızlı Uzar?

Saçlarınızı kısacık kestirdikten sonra pişman olduğunuzda ya da düğününüz için bir an önce saçlarınızı uzatmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre.

31.03.2018-15:01 - (Son Güncelleme: 26.06.2018-18:20) Saç Nasıl Hızlı Uzar?

Kadınların en değerli aksesuarlarından biridir saçları. Kimi kadınlar kısa saçlardan hoşlanırken, kimi kadınlar uzun saçlarına makas değdirmez. Ani kararla saçlarını kısa kestirmişler ise, bir an önce saçlarının uzamasını isterler. Hatta bu dönem onlar için bazen çok çekilmez geçer. Ne de olsa uzun zamandır kullanılmaya alışılmış uzun saçların yerinde yeller eser. İşte bu dönemi daha kısa zamanda ve daha basit şekilde geçirmeniz için, sizlere doğal uygulamalardan bahsedeceğiz.

MASAJ YAPIN

Banyo yaparken ıslak saçlarınıza saç diplerinden başlayarak öne doğru masaj uygulayın. Hem günün stresinden uzaklaşacaksınız hem de saç köklerinizdeki kan akışı hızlanacak.

KESTİKÇE UZAYACAK

Birçok kadın saçlarını kestirmekten çekinir. Bunun sebebi ‘uçlarından kestireceğim’ diye gidip bir anda kısalan saçlardır. Fakat saçlarınızın uçlarındaki kırıkları kestirmeniz daha sağlıklı bir şekilde uzamasına yol açacaktır. Sağlıklı bir saç ise daha hızlı uzayacak.

SAÇ KREMİ

Şampuan saçınızdaki kiri ve yağı temizlerken, saç kremleri besleyici özelliğiyle saçınıza sağlıklı ve parlak bir görünüm sağlar. Saçınızın doğal yağ dengesini korumak için banyo rutininizde ara ara şampuan kullanmaya ara verin.

SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLERE VEDA

Saçınızın hızlı uzamasını gerçekten istiyorsanız, saç düzleştirici ve maşalarınızı kaldırmanız gerekecek. Yüksek ısı saçlarınıza oldukça zararlıdır. “Kullanmadan asla” diye düşünüyorsanız ısıdan koruyucu saç bakım ürünlerinden faydalanın.

SOĞUK SU

Banyodan çıkmadan evvel birkaç saniye saçınıza soğuk su dökün. Bu şekilde ısıdan kaynaklı saç yıpranmasını engeller ve nem saçınıza hapsolur.

BESLENMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Beslenme alışkanlığınızda protein, C ve E vitaminine yer vermek önemli. Mesela protein açısından zengin yumurtada aynı zamanda saç dökülmelerine karşı fayda sağlayan Biotin bulunmakta.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal