Tatlı Dünyasının En Lezzetli Donut Tarifi!

Son yıllarda tatlı dünyasının vazgeçilmezi olan ''Çikolatalı Donut'' tarifini sizler için hazırladık. Sizde evinizde çok kolay bir şekilde tatlı keyfi yaşayabilirsiniz.

03.03.2018-12:14 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-12:10) Tatlı Dünyasının En Lezzetli Donut Tarifi!

Tatlı dünyasının en popüler ''Çikolatalı Donut'' tarifini denemeye ne dersiniz. Amerikan filmlerinde sıklıkla rastladığınız bu doyumsuz lezzeti evde yapmak oldukça basit ve pratik. Sizde evde bulunan malzemelerinizle donut yapmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu tarife göz atmalısınız.

MALZEMELER

- 3 veya 4 su bardağı un,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- 1 yemek kaşığı maya,
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 tutam tuz,
- 1 veya 2 su bardağı krema,
- 1 paket bitter çikolata,
- 2 su bardağı sıvı yağ.

YAPILIŞI

Un, tuz ve oda ısındaki margarini bir kapta karıştırın ve kırıntı halinde hamur elde edin ve ortasını havuz gibi açın. 1 su bardağı ılık sütün içine mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri ilave edip eritin. Kırıntı hamurunun içine açtığınız havuza süt, maya karışımını dökün ve yoğurun. Yumurta koyarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Mayalanması için üzerini örtüp1-2 saat hamurun iki katına çıkmasını bekleyin. Hamurdan mandalinadan küçük parçalar koparıp yuvarlak şekline getirin ve ortasını parmağınızla delip, iki parmağınızla deliği biraz daha büyütün. Unlanmış tepsinin üzerine koyup üstünü nemli bez kapatın ve 15 dakika mayalanması için bekleyin. Tavada yağı kızdırın. Mayalanmış donutlarınızın ortasındaki deliği belirginleştip kızgın yağa atıp kısık ateşte kızartın. Kızarttıklarınızı havlunun üzerine alın. Sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Donutlarınızın yarısını bu sosa bulayıp soğumasını bekleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal