"Ezanın Sesi Rahatsız Ediyor, Camileri Azaltalım"

Suudi Arabistan'da bir televizyon kanalında yorumlar yapan sözde aydın Muhammed el Suheymi ülkede ezan seslerinin azaltılmasını ve cami sayısının azaltılması yönünde istekte bulundu.

22.02.2018-13:45 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-13:22) "Ezanın Sesi Rahatsız Ediyor, Camileri Azaltalım"

Suudi Arabistan skandal günler geçirmeye devam etmekte. Ilımlı İslam ismi altında pek çok atılımın altına imza atılırken, bu durum beraberinde iğrenç talepleri de getiriyor.

Suudi basın çalışanı Muhammed el Suheymi ülkede ezan seslerinin kısılmasını ve cami sayısının azaltılması yönünde canlı yayında istekte bulundu.

"EZAN SESİ KORKUNÇ"

MBC televizyonunda değerlendirmeler yapan Suudi yorumcu Muhammed el Suheymi, birkaç dakikalık değerlendirmesinde inanılmaz gaflarda bulundu. Adeta içindeki sapkınlığı dışa vuran Suudi yorumcu, önce ülkedeki ezanların sesi kısılsın, mikrofon ile ezan okunmaması konusunda fetva ile yasak çıkartılsın diyen Suudi yorumcu, ezan sesinin korkunç olduğunu söyledi.

"CAMİ ÜLKEDE ÇOK FAZLA SAYISI AZALTILSIN"

Suheymi'nin iğrenç sözlerileri bununla da sınırlı kalmadı. Canlı yayında Hz. Muhammed'in cami konusundaki görüşlerini bahane ederek ülkede çok sayıda cami olduğunu ve bu camilerin çoğunun yıkılması, azaltılması yönünde talepte bulundu.

Ezan ve cami konuusunda Suudi yorumcunun talebine ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama gelmedi. Ortaya atılan bu fikirler Suudilerin ılımlı İslam konusunu ne denli saptırdıklarını ortaya koymuş oluyor.

Öte yandan Suudi Arabistan 35 senelik sinema yasağının kalkmasını konuşmakta. Bazı kişiler desteklerken, bazılara da bu yeni gelişmeye karşı çıkıyor. Suudi Arabistan'da 35 senelik sinema yasağının kalkması ülkede farklı tepkilere sebep oluyor. Sinema salonlarının tekrardan açılacak olmasına destek verenler konuya  "yatırım ve istihdam" açısından bakarak ekonomiye olumlu yansımaları olacağını ve kültürel bir atmosfer yaratacağını bekliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal