Beşiktaş Taraftarının Unutulmaz İsmi Baki Mercimek Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi

BAKİR MERCİMEK : Burak Yılmaz Derbiye Kesinlikle Damga Vuracak

21.12.2019-12:37 - (Son Güncelleme: 21.12.2019-13:42) Beşiktaş Taraftarının Unutulmaz İsmi Baki Mercimek Haber365’e Derbiyi Değerlendirdi

İŞTE BAKİ MERCİMEK’İN AÇIKLAMALARI:  

Öncelikle Dorukhan’ın sakatlığı çok acı, sezonu kapattı diye düşünüyorum inşallah kısa zamanda toparlar ama diz kapak sakatlığı ne yazık ki uzun vadeli bir durum.

Türk futbolunu temsil eden büyük bir derbi olduğu için ben heyecanla bekliyorum.

Beşiktaş’ın son dönemde bir çıkışı var Fenerbahçe ise sezona iyi başlayan ancak son haftalarda kötü gidiyorlar.

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile karşılaşması bana göre çok hareketli bir maç olacak, Türkiye de alışıla gelmiş Galatasaray - Fenerbahçe derbileri genelde kısır ve berabere biten bir maç olduğu için Fenerbahçe Beşiktaş derbisinin öyle olacağını düşünmüyorum, inşallah öyle bir karşılaşma olur insanların keyif aldığı bir mücadele olur, sonuçta futbol bir oyun adı üstünde bir oyun ve o oyunu seyrederken keyif alalım heyecan hissedelim, inşallah tribünler saygı ve sevgi çerçevesini aşmadıkları bir maç izleriz.

 

RAKİP TARAFTARIN BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARA ETKİSİ NE OLUR

Ben Kadıköy’de unutulmaz bir yarı final rövanş maçı oynadığımızda 55 bin kişi top benim ayağımdayken ıslıkladıklarını hatırlıyorum, inanılmaz bir baskı uygulayabiliyor taraftar ama profesyonel futbolcular buna alışık olduğu için o baskıyı kaldırabilen oyuncularımız var, Beşiktaşlı futbolcularda bu baskının altından kalkar, zaten kendi stadında çarşı grubu gibi dünyada ses getiren bir taraftar topluluğunun önünde oynayan futbolcular.

Rakip taraftarın baskı uygulaması Beşiktaşlı futbolcuları motive eder, o ortamda stresten çok motivasyon kaynağı olur. Boş tribünlere oynadığın zaman kendi evinde yada deplasmanda olsun motivasyon problemi yaşarsın, dolu statta oynamak rakip oyuncuları bile motive eder, rakip teknik direktör bile motive olur ben kötü etkileyeceğini düşünmüyorum.

DERBİYE BURAK YILMAZ MI VEDAT MURİÇ Mİ DAMGA VURUR

Burak Yılmaz kesinlikle derbiye damgasını vurur, çünkü böyle maçlar Burak Yılmaz’ın maçı.

Burak yılmaz, Beşiktaş’ta birlikte oynadığım bir kardeşim çok severim.

Vedat Muriç ile Ankara’da Gençler Birliği döneminden tanışmışlığım var, orada oynadığı dönemde maçlarını takip ediyordum.

Çok büyük gelişim gösterdi bence Fenerbahçe formasını hak ederek giyiyor diye düşünüyorum.

Gelir gelmez kendini çok çabuk kabul ettirdi, başka büyük takımlarda büyük paralar vererek forvet getirdiler ancak takıma kabullendirmekte çok zorlandılar, ama Vedat Muriç onlardan biri değil ve Fenerbahçe çok doğru bir transfer yaptı.

Burak yılmaz ve Vedat Muriç arasında kıyas yaparsak, bence Burak yılmaz hem tecrübesi hem kalitesinden dolayı bu maçta 2, 3 gol atacağını düşünüyorum, çünkü büyük bir forvet o yüzden damgasını vuracaktır ve böyle bir şeyi de umut ediyorum açıkçası.

CANER ERKİN VE GÖKHAN GÖNÜL KADIKÖY’E ÇIKIYOR

Caner Erkin, Gökhan Gönül çok doğru futbolcular Fenerbahçe’ye karşı oynayacak iki futbolcu da Beşiktaş’a geldiğinde inanılmaz ailevi duyguları, kulüple birlikte genetik bağları Beşiktaş camiasına uydular.

 Beşiktaş taraftarı iki oyuncuyu da benimsediler ve çok sevdiler burada da şampiyonluk yaşadılar.

Caner Erkin bu maçta bence Burak Yılmaz’a bir asist yapar ve Beşiktaş’a böyle bir hediye verir diye düşünüyorum.

EMRE BELEZOĞLU HAKKINDA NE DİYORSUNUZ

Çok büyük bir futbolcu Türkiye için önemli bir futbol adamı.

Hem Milli Takımda hem uluslararası oynadığı kulüplerde temsil etti.

Derbide bana göre örnek davranışlar sergileyecektir. Maçlarda hakemlere çok saldırgan ve hırslı davrandığı için medya önünde insanlara antipatik gelmiş olabilir ancak ben Emre’nin sahadaki hırsına bağlıyor ve yadırgamıyorum tribünleri de kötü etkileyeceğini düşünmüyorum.

Kalitesi çok iyi ve bunu sahaya yansıtırsa Beşiktaş belki sıkıntılar yaşayabilir, etkili bir oyuncu olduğu için Beşiktaş’ın biraz dikkat etmesi gerekiyor.

LİGDEKİ ŞAMPİYONLUK FAVARONİZ

Çok önemli bir iki nokta atışı transferler yaptığı takdirde Beşiktaş o ruhla, o ailevi duygularla, yeni başkan değerli Ahmet Nur Çebi önderliğinde açık ara şampiyonluğu götürebilir.

Ama burada ne yazık ki söylüyorum Rıza Çalımbay ve Sivasspor hak edildiği kadar konuşulmuyor, çok fazla övgüyü hak ediyorlar ve hiç belli olmaz Sivasspor şampiyon olursa bir sürpriz olmaz.

DERBİ SKORUM:

Fenerbahçe’yi 2-0 yeneceğiz.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal