Eğer Bir Daha İhlal Olursa, Bu Kez...

Rusya'nın Türk hava sahası ihlaline karşı Ankara, ‘Patriot' sistemlerinin yeniden konuşlanması için harekete geçiyor.

01.02.2016-11:26 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Eğer Bir Daha İhlal Olursa, Bu Kez...
Ankara, Rusya'nın hava sahası ihlaline karşı, geçtiğimiz yaz geri çekilen Patriot Bataryaları'nın yeniden konuşlanması için harekete geçiyor. Özellikle İncirlik'te askeri personel ve uçakları bulunan ABD ve Almanya'nın envanterindeki Patriot Hava Savunma Sistemleri'nin, Ankara'nın yapacağı çağrının ardından Türkiye Suriye Sınır hattına yerleştirilmesi bekleniyor. 24 Kasım'da hava sahası ihlali yapan Rus uçağının, angajman kuralları kapsamında düşürülmesinin ardından, NATO, tehdit oluşturan ihlallerin sürmesi halinde, "Patriot Sistemlerinin" yeniden Türkiye'ye konuşlandırılması kararı vermişti.

CESARET KAZANDILAR

Hali hazırda Türkiye'de sadece İspanya'ya ait füze bataryaları bulunuyor. Bunun dışında ABD, Doğu Akdeniz'de konuşlu, TAAHD füze sistemleriyle koruma sağlıyor. Ancak Patriot bataryalarının bölgeden çekilmesinin ardından Rusya'nın cesaret kazandığı ve bölgedeki hareket serbestliğini artırdığı dile getiriliyor.
Rusya sorumlu davranmalı Rusya'nın Türk hava sahasını yeniden ihlaline NATO tepki gösterdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg "Rusya'ya sorumlu davranma ve NATO hava sahasına tam saygı gösterme çağrısında bulunuyorum" dedi.

Türkiye'ye tam destek ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Mark Wright, ABD ve NATO'nun Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, Rusya'yı Türk hava sahasına saygı göstermeye davet etti.

İnkar Rusya'nın tipik yaklaşımı

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal ettiği açık bir şekilde tespit edilmiştir. Rusya'nın gerçeği inkar etmesi Rusya'nın son zamanlardaki tipik yaklaşımlarından bir tanesidir" dedi. Çavuşoğlu, "Temennimiz Rusya'nın bu tür hareketlerden vazgeçmesi ve Suriye'de istikrar ve siyasi dönüşüm için daha olumlu tavır sergilemesi" ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal