Son dönemlerde yapılan araştırmalar ışığında uzmanlar hazır gıdaların içerisine eklenen kimyasalların sağlığa oldukça zararı olduğunu belirttiler. Özellikle bu gıdaların hangi sularla hazırlandığı ve ne şartlar altında paketlendiği bilinmediği için gıda alışverişlerinde içeriğin mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor. Konserve kullanımında da oldukça dikkatli olunması gerekiyor. Tarihini ve kullanım sürelerini iyi anlamak ve ona göre tüketmek bu ürünlerin kullanımında oldukça önemlidir. Meyve ve sebzelerinde iyice yıkanmadan yenilmemesi ve yeşil sebzeler tüketilmeden önce üzerindeki kirin sirkeli suyla tamamen yok olduğuna emin olmak gerekmektedir.

Et ürünlerininde yıkama işlemlerinin çok iyi yapılması gerekmektedir. Buzluğunuzda sakladığınız etlerin çözündükten hemen sonra pişmesi gerekmektedir. Buzluktan çıktıktan sonra fazla bekleyen et sağlık açısından oldukça zararlıdır. Hayvansal ürünler oldukça risk taşıdıkları için bu ürünlerin muhafaza edilmesi ve pişirilme tarzları da oldukça önemlidir. Bu riskleri yok edebilmek için ve zararlarını da ortadan kaldırabilmek adına kullanım sürelerine dikkat edilmeli ve pişirme anında uygulanılan tekniklerin etin tazeliğine zarar vermeyeceğinden mutlaka emin olmak oldukça önemlidir.