Kinoa zayıflamaya oldukça yararı olan faydalı bir besindir. Kinoanın pişirilmeden önce mutlaka yıkanması gerekmektedir. İyice yıkandıktan sonra pişmeye hazır hale gelecek kinoanın bir çok pişirilme tarzı da vardır. Kinoadan yapabileceğiniz yemek tariflerini sizlerle paylaştık;

PANCARLI KİNOA

MALZEMELER

6 adet pancar,

1 su bardağı kinoa,

1 bardak su,

1 diş sarımsak,

1 çay bardağı ceviz içi,

1 çay bardığı zeytin yağı,

1 tatlı kaşığı keten tohumu,

100 gram hellim, keçi,

Lor ya da tulum peyniri,

2 yemek kaşığı nar ekşisi veya sirke, tuz.

YAPILIŞI

Kinoa bir süzgeçte bol suyla iyice yıkanır. Bir tencerede suya konulan kinoa haşlanır. Su kaynayınca 10 dakika daha kısık ateşte haşlanır. Dövülmüş sarımsak ve ceviz teflon tavada, cevizin kendi yağında kavrulur. Soğuyan kinoa, tuz, keten tohumu, sirke veya nar, doğranmış peynir, zeytinyağı ve soğuyan ceviz karıştırılır. Soyulmuş pancar rendelenerek diğer malzemelere ilave edilir. Salata karıştırılır ve servise hazır hale gelir.

KİNOA KÖFTESİ

MALZEMELER

Kinoa,

Havuç,

Soğan,

Sarımsak,

Fasulye,

Galeta unu,

Yumurta,

Kimyon,

Maydanoz,

Yağ,

Kırmızı biber ve tuz

HAZIRLANIŞI

Akşamdan ıslatıla fasulyeler pişirilir ve soğumaya bırakılır. Maydanoz, soğan, sarımsak ve havuç blenderda çekilir. Daha önceden hazırlanan kinoa bir çay kaşığı tuz atılarak bir bardak sıcak suda üzeri kapatılmadan orta ateşte pişirilir. Soğuyan kinoya blenderdan geçirilen karışıma eklenir. Karışıma ezilmiş fasulye, yağ, yumurta ve baharat eklenerek iyice karıştırılır. Karışıma elle köfte şekli verilir. Köfteler teflon tavada biraz yağ ile iyice kızartılır.

KİNOA SALATASI

MALZEMELER

1 çay bardağı kinoa,

1 tane kırmızı puf biber,

3 tane kabak (orta boy),

4 çay bardağı zeytin yağı,

7 tane kuru domates,

2 çay bardağı nar ekşisi, tuz.

HAZIRLANIŞI

Kinoalar bir süzgeçte çok iyi yıkanır. Kinoalar bol suda haşlanır. Daha sonra su süzülür. Kuru domatesler yıkanarak az suda 5 dakika kaynayan suda haşlanır. Haşlanmış kuru domateslerin suyu süzülerek 3-4 parçaya bölünür. Bir yandan da kızartmalık doğranan kabak ve biber teflon tavada, yağ katılmadan ve orta ateşte kızartılarak tabağa alınır. Kabak ve biberlerin üzerine kinoa ve domatesler serpiştirilir. Son olarak nar ekşisi, zeytin yağı ve tuz eklenerek karıştırılır.