Soğanın sağlığa oldukça fazla yararı bulunmaktadır. Soğanın bu faydalarının yanı sıra kabuğunun da sağlığa olan büyük yararları bulunmaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek antioksidan miktarı sayesinde de yaşlanmayı geciktirici etkisi oldukça fazladır. Bunun yanında çok iyi bir detoks etkisi yarattığı için de özellikle bağırsaklarda oluşan toksinlerin atımında büyük rol oynamaktadır. Vücudun ph dengesini de olumlu anlamda etkileyerek yüksek tansiyonu olan kişilerin de tansiyon dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Soğan kabuklarını düzenli olarak tüketmek hem vücudumuz için hem de sağlığımız için oldukça önemlidir. Soğan kabuğunun çiğ olarak tüketilmesindense bu sebzenin kabuğunu kaynatmak yararlarından daha çok verim almamıza sebep olacaktır. Soğan kabuğunu nasıl sağlıklı bir karışım haline getireceğinizi anlattık.

SOĞAN KABUĞU KÜRÜ

Soğan kabuklarını bir kavonoza yerleştirip üzerine ılık su ilavesi yapıp 10 dakika boyunca bekleyin. Ardından bu kürü günde bir defa olmak üzere rahatça tüketebilirsiniz.

SOĞAN KABUĞUNUN FAYDALARI

Bitkisel bir antibiyotiktir.

İdrar yollarını düzenler.

Bağışıklığı büyük oranda güçlendirmektedir.

Kan dolaşımına yardımcı olur. 

Yanıkların ve yaraların düzelmesini sağlar.

Kolesterol problemine birebirdir.