Yaşlanma karşıtı olarak bilinen tüm ürünlerin aslında içeriğinde yer alna bitkilerin tüketildiğinde de bu etkene maruz kalmamak için faydası oldukça büyüktür. İşte o yararlı bitkileri sıraladık;

ZENCEFİL

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, karaciğeri kuvvetlendiriyor. Çay olarak tüketilebilir.

ZERDEÇAL

Alzheimer, kolon kanseri ve eklem rahatsızlığına iyi geliyor. Baharat gibi ya da biber ve yağ ile birlikte tüketilmesi gerekiyor

DENİZ İĞDESİ

Portakaldan 30 kat fazla C vitaminine sahip. Yoğurda bir çorba kaşığı eklenerek tüketilebilir.

KUŞ KİRAZI

Reçeli de yapılan kuş kirazı dünyanın en çok antioksidan içeren meyvelerinden biri. Yoğurda bir çorba kaşığı ekleniyor.

ALTIN KÖK 

Enerji veriyor, strese karşı direnci güçlendiriyor. Kapsül ve tablet şeklinde tüketilebilir.

ADAÇAYI

Enfeksiyonların giderilmesini sağlıyor. İdeali çay olarak tüketilmesidir.

BİBERİYE

Organizmanın enfeksiyonlara karşı direncini güçlendiren biberiye yağını yemekleri lezzetlendirmek için 1 ya da 2 damla kadar kullanabilirsiniz.

DERİ YAŞLANMASINA SEBEP OLAN FAKTÖRLER

Genetik yapı yani ailenin deri yapısı,

Hormonlar: Özellikle hipofiz ve tiroid hormonları oldukça etkili olmaktadır.

Güneş ışınları (UV),

Beslenme

Stres,

Çevre kirliliğidir.