Sarımsak çayı (garlic tea), sağladığı faydaları nedeniyle yüzlerce yıldır farklı kültürlerde birçok sağlık sorununun çözümünde kullanılmaktadır. Güçlü kokusu nedeniyle yemekten çekinenler sarımsağı çay olarak tüketebilir böylece kokusunu hissetmeden vitaminlerinden faydalanabilirsiniz. 

SARIMSAK ÇAYININ FAYDALARI

Vücut direncini artırır. 

Yüksek tansiyonu ve kolestrolü düşürür. Sarımsak çayı aynı zamanda kan şekerini de dengeler.

Sinüslerin açılmasını sağlar. 

Sindirim sistemini düzenleyen sarımsak çayı aynı zamanda mide parazitlerinin oluşumunu engeller.

Kan dolaşımını hızlandırır.

Toksinlerin atılmasını sağlar, vücutta ki yağların yakılmasını hızlandırır ve kilo vermeye yardımcıdır.

Antiseptik etkisiyle idrar söktürür, mide ve bağırsakta ki gaz sorunundan kurtulmanızı sağlar.

Vücutta oluşan alerjik sorunların onarılmasını, alerjili bölgenin iyileşmesini sağlar.

Sarımsağın afrodizyak etkisi cinsel gücün artırmada etkilidir.

Kalp krizi ve felç geçirme riskini düşürür.

ZAYIFLATAN SARIMSAK ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

2 diş sarımsağı ezdikten sonra 1 bardak su ile kaynatın. Ilıdıktan sonra damak tadınıza göre içine limon sıkarak veya bal ilave ederek

tatlandırabilirsiniz. Sarımsak çayını soğuk olarak da tüketebilirsiniz. Hazırladığınız sarımsak çayının fazlasını buzdolabında 2 güne kadar muhafaza edebilirsiniz.