Çin'de İnsanlık Dışı Hamle!

Çin, Doğu Türkistan’da kişisel verileri bir araya getiren bilgisayar yazılımının belirttiği Uygur Türklerini gözaltına alıyor. Yazılım, güvenlik kamerası verilerinden sağlık ve bankacılık kayıtlarına kadar değişen verileri toparlayıp tahmin yürütüyor.

01.03.2018-10:02 - (Son Güncelleme: 01.03.2018-14:32) Çin'de İnsanlık Dışı Hamle!

Çin, Doğu Türkistan’da kişisel bilgileri toplayan bir bilgisayar yazılımının belirttiği Uygurları gözaltına alıyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) konu hakkında yayımladığı bildiride, Sincan Kamu Güvenliği Bürosunun 2016 yılında uygulamaya geçirdiği “Bütünleşik Ortak Operasyonlar Platformu (BOOP)” adlı izleme programı aracılığıyla kişilere ait bireysel bilgileri ve gündelik hareketlerine dair kayıtları rızaları olmadan topladığı kaydedildi. Bildiride, “potansiyel tehdit” olduğu öne sürülen kişilerin mimlendiği ifade edildi.

Keyfi izleme ve gözaltına alma “önleyici polislik tedbiri” olarak belirtiliyor. Raporda, son iki senede program aracılığıyla çok sayıda bireyin “önleyici polislik tedbiri” adı altında haksız yere alıkonulduğu, siyasi açıdan tehlikeli olarak görülen bireylerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın “siyasi eğitim merkezleri” denilen gözaltı merkezlerine gönderildiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal