İçeriğinde barındırdığı zengin lif miktarıyla dikkat çeken turpun sağlığa bir çok faydası bulunmaktadır. Özellikle kırmızı turpun içeriğinde yer alan likopen miktarı vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm maddeleri sağlamaktadır. Likopen maddesi kanser hücrelerinn oluşumunu büyük oranda önleyen ve kolesterol üzerinde büyük faydaları bulunan etkin bir maddedir.

Bolca vitamin ve mineral içeriğe sahip olan bu sebzeyi tüketenlerde bir çok hastalığa karşı önemli ölçüde direnç oluşmaktadır. Kanın temizlenmesinde ve kan akışının hızlanmasında da etkin rol oynayan bu sebzenin düzenli tüketiminde bağışıklık sistemimiz fazlasıyla güç kazanmaktadır. Tüm bunların yanında bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sisteminin doğru çalışmasına destek olmasıyla da bilinmektedir.

TURP TÜKETMENİN MUCİZEVİ FAYDALARI

Kansere karşı koruyucudur.

Kalp ve damar sağlığına karşı faydalıdır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Astım bronşit hastalarına iyi gelir.

Bağırsakları temizler, kabızlığa iyi gelir.

Kalsiyum kaynağıdır.

Strese iyi gelir ve uyku verici bir bitkidir.

İştah açıcıdır.

Cilde tazelik ve parlaklık verir.

Bakteri kaynaklı hastalıklardan olan sivilce ve egzama oluşumunun önlenmesinde etkin rol oynamaktadır.