Kahve severler özellikle taze kahvenin kahveye ne kadar etki ettiğinin oldukça farkındalardır. Bu lezzeti yakalamak amacıyla da kahvenin tazeliği ve bayatlamış olmaması oldukça önemlidir. Tadı damağınızda kalacak lezzetli kahveler pişirmenin en önemli püf noktası kahvenin ilk günkü tazeliğini koruyarak muhafaza edilmesi. Kahvenin taze kalması için buzdolabında saklamayın.

KAHVEYİ TAZE ÇEKİLMİŞ SATIN ALIN!

Türk kahvesini taze alıyorsanız saklama koşulları kahvenin taze kalmasına ve lezzetli bir tat vermesine oldukça katkı sağlamaktadır. Satın aldığınız kahveyi cam bir kavanoza dökün ve içerisine bol bol kesme şeker ya da kahve çekirdeği atın. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın ve bu şekilde muhafaza edin.

ÖĞÜTÜLMÜŞ KAHVE ÇABUK BAYATLIYOR!

Öğütülmüş kahve daha çabuk bayatlar. Bu nedenle türk kahvesini öğütülmemiş olarak saklamak bayatlamasını geciktiren bir diğer öneri olmaktadır. Kahvenizi sakladığınız kabın içinde metal kaşık bırakmamaya özen gösterin. Tadını bozabileceği gibi kahvenin aromasının da kaçmasına sebep olur. Bunun yerine kahveyi sakladığınız kabın içerisine plastik veya tahta bir kaşık bulundurmanız türk kahvesinin her daim taze ve lezzetli kalmasını sağlar.