Kirazın bazı sağlık sorunları üzerinde oldukça faydalı etkileri bulunmaktadır. Kiraz meyvesi hem yaşlanmayı geciktirir hem de ciltte tonik etkisi sağlar. Aynı zamanda eklem ağrılarının giderilmesi ve iltihapların iyileştirilmesi için de kiraz çekirdeği yağı kullanılabilir. Kirazın içinde barındırdığı bazı yararlı maddelerden dolayı vücuda antioksidan açısından oldukça faydası vardır. Kiraz, C, A, K vitaminleri ile fosfor, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından iyi bir kaynağa sahip. Uzmanlar, sindirim sorunu yaşayanlara kiraz tüketmelerini önerirken; diğer yararlarını da şöyle sıraladık...

KİRAZIN FAYDALARI

Antioksidan etkisiyle kansere karşı koruma sağlar.

Kalp ve damar sağlığını korur.

Hafıza sorunlarını giderir.

Nörolojik hastalıkların görülme riskini azaltır.

Diyabet riskini düşürür.

Cildi korur, yaşlanma belirtilerini geciktirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan korur.

Yatmadan birkaç saat önce kiraz yerseniz eksik melatonin tamamlanır ve uykuya geçiş kolaylaşır.

KİRAZ SAPININ FAYDALARI

Kolesterole oldukça iyi gelir.

İdrar söktürücü özelliği vardır. İdrar yolu enfeksiyonlarını engellemek için çok yararlıdır.

Vücuttan ödemi atmaya yardımcı olan en önemli besin kaynağıdır.