Tatlıların vazgeçilmezi olan beyaz şeker kullanımının sınırlandırılması ve bu besin yerine kullanılan balın sağlığa yararının görmezden gelinmemesi gerekmektedir. Öğün sayısının da bu tür hastalıklara karşı büyük öneminin olduğunu belirtmeliyiz. Özellikle türk mutfağında şekerin oldukça büyük bir yeri vardır. Bununla beraber şekerin zararlarının ne kadar tüketildğiyle aynı orantıda olmasıdır. Bal kullanımı hem sağlığımızı olumlu anlamda etkileyecek hem de şeker tüketimini azaltmamıza yardımcı olacaktır.

BALLI TAHİNLİ SARMA TARİFİ

3 adet yufka

1 su bardağı bal

1 su bardağı tahin

1 su bardağı fındık ya da ceviz

1 adet yumurta sarısı

Yarım su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Tüm bu malzemeler homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırılıp bir kaba dökülür. Fırını önceden ayarladığımız 160 derece olarak kabın içerisinden iç harç bir tepsi yardımıyla fırına verilir. Yaklaşık 20 dakika kadar pişecek olan bu ballı tahinli sarma tifi sayesinde vücudunuza şeker ve onun zararları etki etmeyerek daha sağlıklı bir yaşama merhaba demiş olacaksınız ve bunun yanı sıra lezzetinden de çok memnun kalacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.