Stresin Vücudumuza Etkileri!

Stresin vücudumuza etkileri nelerdir? sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, haberimizin detayına bakabilirsiniz.

03.01.2018-10:19 - (Son Güncelleme: 03.01.2018-10:10) Stresin Vücudumuza Etkileri!

Stresin vücudumuza etkileri nelerdir? sorusunun yanıtını merak ediyorsanız, haberimizin detayına bakabilirsiniz.

STRESİN VÜCUDUMUZA ETKİLERİ

Bazı hastalıklar, sivilce ve diğer cilt problemlerinin nedeni stres olabilir. Bilim adamlarının öğrenciler üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre, stres ile cilt sorunları arasında doğrudan bağlantı olduğu gözlemlendi.

Bazı zamanlarda aşırı stres ve kaygı insanlara kilo verdirir. Bunun sonucunda kandaki adrenalin artar. Adrenalin metabolizmayı hızlandırır, ancak yağların vücuttan atılımını yavaşlatır.

Uzun zamandır stres altında çalışan insanlar bir şeye odaklanmakta güçlük çekerler. Her zamankinden daha az odaklandığınızı farkına varırsınız. Bu gibi durumlarda mutlaka dinlenmeniz gerekmektedir.

Baş ağrısı birçok nedene bağlı olarak gelişen bir durumdur. Uyku sırasında yanlış pozisyon, düşük veya yüksek tansiyon, sinüzit, gebelik gibi birçok neden baş ağrısı sorunlarını tetikler. Ancak bazen baş ağrısı, işinizde veya evde geçirdiğiniz duygusal stres yüzünden de oluşabilir.

Stres uyku ile ilgili ciddi problemlerin nedeni olabilir. Uzun süre stres altındaysanız uykusuzluğunuz olabilir. Çünkü bir kişi iyi bir uyku olmadan normal bir şekilde çalışamaz ve hayattan zevk alamaz. Bu gibi durumları sık sık yaşıyorsanız, mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerekmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal