'Stres Çarkı' Modasına Kurban Olmayın!

Son zamanlarda moda olan ve hemen hemen herkesin elinde sıklıkla gördüğümüz 'Stres çarkları' hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı.

01.05.2017-16:34 - (Son Güncelleme: 01.05.2017-16:35) 'Stres Çarkı' Modasına Kurban Olmayın!

Son zamanlarda moda olan ve sokakta hemen hemen herkesin elinde sıklıkla gördüğümüz 'Stres çarkları' özellikle çocukların eğlencesi haline geldi. Satıldığı her yerde fazlaca talep gören stres çarkları hakkında flaş bir iddia ortaya atıldı. Stres çarkları hakkında yapılan araştırma sonuçlarında, kimilerinin stres çarkının faydalı olduğuna dair kimilerininde zararlı olduğuna dair yorumları büyük ses getirdi.

Günlük yaşamada herhangi bir olayın yansıttığı stresinden kurtulmak için üretildiği öne sürülen stres çarkları, özellikle gençlerin fenomeni haline geldi. Başta kırtasiyeler olmak üzere, oyuncak mağazaları ve alışveriş sitelerinde de rahatlıkla satışı yapılan stres çarkları, 10 ile 50 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Stres çarkları, sosyal medya üzerinde paylaşılan videolarla da geniş kitlelere sesleniyor. Ancak bazı gençler ise stres çarkının, stresi almadığını aksine daha çok strese soktuğunun altını çizdi.

Mazlum Boztekin, stres çarkını tesbihe benzeterek, genellikle stresli olan insanların tespih kullandığının altını çizdi. Mazlum Boztekin, "Bu da bir nevi tespih görevi üstleniyor. Kullandığın zaman vakit daha kolay geçiyor ve stresini hafifletiyor. Bir süre sonra alışkanlık yapıyor. Birazda olsa stresimizi alıyor" açıklamasını yaptı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal