Soğanın içerisinde bulunan antioksidanlar sağlığımız açısından oldukça yararlıdır. Ancak son zamanlarda uygulana, birazdan vereceğimiz yöntemin birçok sağlık sorununa iyi geldiği söylenmektedir. Soğanlı süt kürünün kalbi güçlendirdiği, taşıdığı esterler kanın pıhtılaşmasını önlediği, kan yapımını yardımcı olduğu ve kan basıncını düşürdüğü söylenmektedir.

BÖBREK TAŞINI ÖNLÜYOR!

Safra kesesi salgısını arttırdığı ve taş oluşumunu önlediği bilinmektedir. Soğanlı süt kürünün düzenli olarak kullanımı kanser üzerinde olumlu etkiler gösterdiği söylenmektedir. Soğanlı süt kürünün aynı zamanda Kalp ve kanser hastalıkları yanında bunama hastalığı olan Alzheimer’a da iyi geldiği söyleniyor. Ayak, bacak ve vücudun belirli yerlerinde oluşan ödem ve şişliklere akşam yemeğinden 1 saat önce soğanlı süt kürünün içilmesinin iyi geleceği söyleniyor.

SÜT VE SOĞAN KÜRÜNÜN YAPILIŞI

Sütün içine soğan ve sarımsak koyup kaynatın. Ilık haldeyken süzüp için. Yarım litre sütün içine ince kıyılmış bir iri soğan ve 4-5 diş yine ince kıyılmış sarımsak koyup kaynatın. Ilık halde süzün, iki çorba kaşığı süzme bal ilavesiyle gün içinde kısa aralıklarla birer tatlı kaşığı içebilirsiniz.