İçerdiği bikarbonat sebebiyle mide hastalıklarına iyi gelen, sülfattan dolayı bağırsakların ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olan soda sağlığımıza birçok alanda yararı var. Ancak senelerdir sodayı yanlış şekilde kullanıyormuşuz. İşte beslenme uzmanlarına göre sodayı en sağlıklı şekilde tüketmemiz gereken yöntem…

Şişesinde içilen sodanın kapağı açıldığında herhangi bir kabarcıklaşma meydana gelmiyor ancak bardağa boşaltıldığında aşırı bir köpürme meydana gelip, maden suyundaki gaz (Co2) kaçıyor.

Bu duruma sebep olan en önemli etken ise bulaşık makinesinden çıkan bardakların yeterince streil olmaması. Dolayısıyla soda bardağa boşaltıldığı an mineral ve vitaminleri kaybediyor.

Uzmanlar sodanın bardakla değil kendi cam şişesinden içilmesi gerektiğini çünkü bardağa koyarken aşırı köpüklenmesi maden suyundaki gazın kaçmasına sebep olduğunu ifade ediyor.

Bu şekilde içilen maden suyu, hem vücudumuzun sağlığını koruyor hem de cildin genç ve taze kalmasını sağlıyor.