Sindirim Sistemini Düzenleyen Mucizevi Karışım!

Tatlıya alternatif olarak, uzun süreli açlıktan dolayı artan mide asidini nötralize eden yoğurt ve ham bal ile hazırlanan ballı yoğurdun tüketilmesi tavsiye ediliyor.

26.09.2017-12:51 - (Son Güncelleme: 26.09.2017-12:43) Sindirim Sistemini Düzenleyen Mucizevi Karışım!

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan şerbetli ve hamurlu tatlılar, mide rahatsızlıklarına ve kilo almaya neden olmasının yanı sıra gün içerisinde sıvı tüketme isteğini arttırıyor. Şerbetli ve yağlı tatlılar yerine sütlü tatlılar tüketilmesi öneriliyor. Tatlıya alternatif olarak, uzun süreli açlıktan dolayı artan mide asidini nötralize eden yoğurt ve ham bal ile hazırlanan ballı yoğurdun tüketilmesi tavsiye ediliyor.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLEYEN KARIŞIM

Bal sadece lezzetli olduğu için değil aynı zamanda şifa kaynağı olduğu için insanlık tarihi boyunca doğal tatlandırıcı olarak tüketilmiştir. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen ham bal, aynı zamanda doğal ilaç olarak kullanılmıştır. Pastörizasyon işlemi görmemiş, doğanın gerçek mucizesi ham bal ve yoğurt ile hazırlayacağımız ballı yoğurt, sindirim sistemini düzenleyici rolüyle özellikle ramazan ayında yaşanan mide ağrılarının önüne geçiyor. 

GÜN İÇERİSİNDE BOL BOL TÜKETİLMELİ

Sütte bulunan laktoz, birçok bireyde gaz ve şişkinlik yapabilir. Ancak yoğurt, fermantasyon sonucunda laktik aside dönüştüğü için rahatlıkla tüketebilir. Yararı saymakla bitmeyen yoğurdu gün boyunca tatlı olarak da tüketebiliriz. Ham bal ile tatlandırdığımız yoğurdumuz kalorisi yüksek tatlılara çok iyi bir alternatif olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal