Şifası Ayvada olan 8 Hastalık!

Kışın tüketilen meyvelerden biri olan ayva, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kilo vermeden cilt güzelliğine, birçok konuda mucizevi bir meyve.

06.02.2018-10:09 - (Son Güncelleme: 27.02.2018-10:05) Şifası Ayvada olan 8 Hastalık!

Ayva, lif açısından zengin ve düşük kalorili bir meyvedir. Bununla birlikte, yüksek oranda C vitamini barındırır. Bağışıklığı kuvvetlendirerek, vücut direncini yükseltir. Ayva, vücut için daha birçok faydaya sahiptir. İşte ayva yemeniz için şifalı sebepler…

Ayva bağışıklık sistemini güçlendirir: Ayva, C vitamini deposudur. Bağışıklığı kuvvetlendrerek, bakteri ve virüs kaynaklı enfeksiyonların önüne geçer. İltihap önleyici özelliğe sahiptir.

Ayva kanser riskini azaltır: Ayva, içerdiği antioksidanlar bakımından, kanser riskini en aza indirir. Ayvanın içinde yer alan antioksidanlar, vücutta kansere neden olabilecek zararlı unsurları ortadan kaldırır.

Ayva kalp ve damar sağlığı için faydalıdır: Ayva, yüksek seviyede potasyum içerir. Bu özelliğinden dolayı kan basıncını dengeler. Çözünebilir bir lif olan pektin ayvada yüksek oranda bulunur. Bu da, kolesterolü düşürmede oldukça etkilidir.

Ayva diyabetle savaşmada yardımcıdır: Lif açısından zengin olan ayva, kan şekerini düşürmede önemli bir besindir.

Ayva göz sağlığını korur: Ayva, içeriğindeki flavonoidler ve fito-besinler sayesinde, göz sağlığına oldukça faydalıdır.

Ayva cildi ve saçları güzelleştirir: Antioksidan ve vitaminler bakımından zengin olan ayva, sağlıklı bir cilt oluşumunda etkilidir. Cildi dış etkenlere karşı korur ve kırışıklık, leke gibi sorunları ortadan kaldırır.

Ayva mide problemlerini giderir: Ayva, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasında yardımcı olur. Bulantı, yanma, hazımsızlık gibi problemlerinin önüne geçer.

Ayva kilo vermenize yardımcı olur: Ayva, glisemik indeksi düşük bir meyvedir ve bu özelliğinden dolayı kan şekerini aniden yükseltmez. Lifli yapısı sayesinde tok kalmanızı sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal