Sağlıklı Kemikler İçin Olmazsa Olmaz 7 Vitamin!

Sağlıklı ve doğru beslenme, pek fazla sağlık sorununun önüne geçmesi için gerekli olduğu kadar kemik yapısı için de ciddi derecede önemlidir. İşte sağlıklı kemikler için olmazsa olmaz 7 vitamin…

11.01.2018-15:54 - (Son Güncelleme: 27.03.2018-12:00) Sağlıklı Kemikler İçin Olmazsa Olmaz 7 Vitamin!

Sağlıklı ve doğru beslenme, pek fazla sağlık sorununun önüne geçmesi için gerekli olduğu kadar kemik yapısı için de ciddi derecede önemlidir. Özellikle kemik kırıklarının, genellikle ileri yaşta ortaya çıkan kemik erimesini engellemek ve kemiklerin güçlendirilmesi için kalsiyum, magnezyum, potasyum, Vitamin D, omega-3 bakımından zengin besinler alınması gerek.

İşte sağlıklı kemikler için olmazsa olmaz 7 vitamin…

Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler ise; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir.

A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça yüksektir. A vitamini yönünden zengin besinler; turuncu renkli besinler, süt, yumurta, balık, karaciğer, brokoli, kivi, erik ve incirdir.

Magnezyum: Kemik gelişimine önemli katkı sağlar. Kuru baklagiller, yağlı tohumlar, rafine edilmemiş tahıl taneleri ve koyu yeşil yapraklı sebzeler önemli magnezyum deposudur.

Çinko: Sağlıklı kemik gelişimi için olmazsa olmazdır. Çinko içeren besinler deniz ürünleri, kırmızı et, kobe eti, mantar, ceviz, badem, fındık, fasulye, bulgur ve bezelye olarak sıralanabilir.

Potasyum: Kemikler için oldukça önemlidir. Günlük tüketilmesi gereken potasyum miktarı 3,5 gramdır. Potasyumdan zengin besinler; koyu yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu patates, kuru kayısı, sakız ve somon balığı, yoğurt, avakado.

D vitamini: Kemik sağlığı için önemlidir; balık yağı, süt ve süt ürünleri, morina balığı yağı, sardalya, uskumru, somon, ton balığı, yumurta sarısı, tereyağı, yulaf ezmesi gibi besinlerde D vitamini bakımından zengindir.

K vitamini: Kemik dostudur; yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, bürüksel lahanası, maydanoz, şalgam, pancar yaprağı, bamya, marul, brokoli, kuşkonmaz, tahıllar, tereyağı, peynir, yumurta, karaciğer, soya fasulyesi, yeşilçay, kivi, yaban mersini, kuru erik, havuç K vitamini içeren besinler içerisindedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğr kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal