Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir, günde kaç tane haşlanmış yumurta yenmeli? D vitamini eksikliğini gideren yumurtanın yararları

Birçoğumuz yumurtanın ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Peki, sabahları haşlanmış yumurta yemenin o hastalıkları önlediğini biliyor musunuz? Sizin için haşlanmış yumurta yemenin faydalarını haberimizde bir araya getirdik.

08.04.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 08.04.2022-09:37)

Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan yumurta, içerisinde bol miktarda protein bulundurduğu için uzmanlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. Uzmanlar, yumurtanın insan sağlığı açısından sayısız faydasının olduğunun altını çizerek, daha önce duymadığımız faydalarını şu şekilde sıraladı:

Yumurta birçoğunuzun bildiği üzere başlı başına bir vitamin deposudur. İçinde vücudun oldukça sık ihtiyaç duyduğu amino asit bulunur. Haşlanmış yumurta ise folik asit, demir, çinko, fosfor ve protein bakımından zengindir. Özellikle gebelik döneminde olan kadınlar ve emziren annelerin haşlanmış yumurta yemesi ve çocukların günlük beslenme rutinlerine haşlanmış yumurta eklenmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. 

Koronavirüs salgını bizlere bir kez daha bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Sizde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız, her sabah bir haşlanmış yumurta tüketmelisiniz. Ayrıca yumurta vücuda gerekli enerjiyi sağlar. 

Beyin sağlığını koruyor!

Kolin maddesi, beynin sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini yerine getirmesinde önemli rol oynar. Bu maddenin azlığı unutkanlık ve erken bunama başta olmak üzere çeşitli sorunlara yol açabilir. Yumurtanın içerisinde bol miktarda kolin maddesi bulunur. Beynin ihtiyaç duyduğu kolin maddesinin karşılanması için her gün 2 adet haşlanmış yumurta tüketmek yeterlidir.

D vitamini eksikliği nasıl giderilir?

Çağın en büyük hastalarından biri kemik rahatsızlıklarına karşı şifalıdır. Vücut sistemini ayakta tutan iskelet sistemini desteklemek bu nedenle oldukça önemlidir. Yumurtanın içinde bulunan amino asitler ve mineraller kemiklerinizin güçlenmesini destekler. Aynı zamanda düzenli tüketilen haşlanmış yumurta, büyüme ve gelişmeyi de destekler.

Sporcuların en gözde besinleri arasında yumurtanın önemli bir yeri vardır. Bunun nedeni yumurtanın içinde bulunan vitaminlerin kas gelişimini desteklemesidir. 

D vitamini eksikliğini gideriyor!

Günümüzde en sık şikayet edilen durumlardan biri D vitamini eksikliğidir. Kapalı ortamlarda uzun vakitler geçirilmesi, sağlıksız beslenme vb. gibi durumlar D vitamini eksikliğini artırdı. Sizde gün içinde tüketeceğiniz haşlanmış yumurta ile d vitamini eksikliğini giderebilirsiniz. Yapılan araştırmaların sonucunda her gün 2 adet haşlanmış yumurta tüketmenin D vitamini değerinin yükselmesine katkıda bulunduğu gözlenmiştir.

Kötü kolesterol seviyesinin yüksek olması kalp krizi, inme ve felç, yüksek tansiyon vb. hayati rahatsızlıklara yol açmaktadır. Omega9 bakımından oldukça zengin bir besin olan haşlanmış yumurta ile kolesterolünüzü düşürebilirsiniz. Gün içinde tüketeceğiniz 2 adet haşlanmış yumurta kalp ve damar sağlınızı destekler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal