Uzmanlar, pirinç ve bulgurun kavrularak pişirilmesinin yanlış olduğunu bildirerek sağlıklı pişirme teknikleri üzerine açıklama yaptı. Eskiden beslenme 'karın doyurmak' olarak algılanırdı, günümüzde bu algı tamamen bitti. Beslenmek, sizin yaşam kalitenizi artırmak, daha az hastalanmak, daha zeki çocuklara sahip olmak algılarını taşıyor.

KAVURMA İŞLEMİ YARARLI VİTAMİNLERİ ÖLDÜRÜYOR

Pirinci veya bulguru önce kuru ısıda kavuruyorsunuz, ondan sonra suyunu koyarak kendi tekniğinize göre pişirip tüketime hazır hale getiriyorsunuz. Ama pirinç ve bulgurun kavrulmadan pişirilmesi gerekiyor. Kavurma işlemi tahıl grubundaki bütün B grubu vitaminlerini tahrip ediyor. Veya erişteyi evinizde hazırlıyorsunuz ama makarnayı haşlayıp suyunu attığınızda bütün B grubu vitamini suya attığınız için o makarnadan sadece enerji alarak karnınızı doyuyorsunuz, fazlaca da besin öğesi almıyorsunuz

ALAMADIĞINIZ VİTAMİNİN EKSİKLİĞİNİ İLERİDE HİSSEDECEKSİNİZ

Bulguru veya pirinci kavurduğunuz zaman vitamine zarar veriyorsunuz. Zarar verdiğiniz vitamini organizmaya alamıyorsunuz. Alamadığınız vitaminin eksikliğini ise daha sonraki yaşamınızda mutlaka hissedeceksiniz

PİRİNÇ VE BULGURU BÖYLE PİŞİRİN

Örneğin pirinci ve bulguru kendi ölçüsünün 1 buçuk katı kadar kaynamış suyun içine atarak pişirmek lazım veya makarnayı hiç bir koşulda süzmeden suyunu çektirerek tüketmek daha sağlıklı olacaktır.