Patatese yakından baktığınızda üzerinde minik noktalar olduğunu görürsünüz. Bu noktalar kök boğumlarıdır. Yer üstündeki bitkilerde bu boğumlardan yeni yapraklar ve dallar çıkar. Eğer patatesi de aydınlık yerde bekletirseniz zamanla bu noktalardan filizler çıkar.

Evdeki ısı sebebiyle tetiklenen büyüme güneş ışığı da söz konusuysa hızlanacaktır. Bu sayede filizlenen patates sanılanın aksine yüksek demir üretimiyle dikkat çeker. Özellikle içeriğindeki demirin fazlalaşmasıyla oldukça yararlı olabilir fakat güneşe maruz kaldığı için zararlı maddelerin oluşumu engellenemez ve bazı gıda zehirlenmelerini de beraberinde getirebilir. Bu yüzden filizlenen patatesleri tüketmek pek de sağlıklı bir seçim olmayacaktır. 

BİRÇOK RAHATSIZLIĞA İYİ GELİYOR!

Mide bulantısı, ishal, kusma, mide krampları, boğazda yanma, baş ağrısı ve baş dönmesi görülebilir. Bu kimyasal patatesin kabuklarının hemen altında daha yoğun miktarlarda bulunur. Bu sebeple rengi yeşile dönmüş ve filizlenmiş patateslerin tüketilmemesi önerilmektedir. Bu patatesler filizlendikleri anda atılması gereken besinlerdir. Her ne kadar küçük görünse bile üzerinde en ufak bir filizlenme görseniz bile bu besinden anında kurtulmanız doğru bir seçim olacaktır.