Papatya Suyunun Cilde Faydaları

Sağlık üzerinde birçok faydası bulunan papatyanın cilt üzerinde inanılmaz etkileri bulunmaktadır. Peki bu papatyanın cilt üzerindeki faydaları nelerdir?

11.08.2017-09:33 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-12:06)

Papatya suyunun cilde faydaları nelerdir? Papatya ile maske tarifi yapımı gibi konularla ilgili tüm içerikler haberimizde. 

Yazın habercisi olan papatya insan sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Kozmetik alanda sıklıkla kullanılan papatya cilt içinde kullanıldığında çok başarılı sonuçlar vermiştir. 

Papatya suyu, çay olarak içildiğinde rahatlama ve gevşeme sağlarken iyi bir uyku uyumanızı sağlar. Çay olarak da tüketilebilen papatya sağlıktan kozmetiğe geniş bir yelpazede kullanım alanı vardır. Saç rengini açmadan, saç uzatmaya, saç parlatmaya kadar birçok kullanım alanı olan papatya cilt üzerinde de çok fazla faydaları bulunur. 

Belli aralıklarla düzenli bir şekilde kullanımında cilt üzerindeki etkilerini daha fazla görebilirsiniz. Papatya suyu yalnızca cilt güzelliğinde değil cilt hastalıklarında oldukça faydalı adeta şifalı bir bitkidir. 


Cilt lekelerini ve sivilceleri de geçirmede çok etkili olan papatya tonik olarak da kullanılabilir. Papatyalı tonik sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen kadınların en çok tercih ettikleri ürünlerin başında gelir. Papatyalı tonik doğal olduğundan dolayı hassas cilde sahip olanlar da kullanabilir. Kimyasal madde içermediği için uzun vadede cildinize zarar vermez. Cilt üzerinde sağlıklı etkilerini ilk kullanımdan itibaren göreceğiniz  papatyalı toniğin cildinize olan faydalarına çok şaşıracaksınız. 

PAPATYANIN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?


İnsan sağlığı üzerinde birçok faydası olan papatya cilt içinde inanılmaz etkileri bulunmaktadır. Cilt güzelleştirmede oldukça etkileri olan papatyanın düzenli kullanımında cilt üzerindeki olumlu değişimlerini kolaylıkla görebilirsiniz. Papatyanın cilde faydaları ise şöyle;

- Ciltteki tüm lekeler ve güneş yanıkları için oldukça etkili bir tedavi sunuyor.

- Antiseptik özelliği sayesinde sivilce, yara ve morlukların hızlıca iyileşmesini sağlıyor.

- Cildi ölü hücrelerden temizleyen papatya, cilt renginin açılmasını sağlıyor. Bu nedenle cilt beyazlatma yöntemleri arasında sıklıkla kullanılabiliyor.

- Cildin nem dengesini koruyarak, kuruma ve çatlama gibi problemlerin önüne geçiyor.

- Mükemmel bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle, serbest radikallerin cilt üzerinde bıraktığı hasarları önlemeye yardımcı oluyor.

- Cildin elastik yapısına faydalı olan papatya, bu sayede yaşlanma belirtilerini önlüyor.

- Cildi tahriş edici tüm rahatsızlıkları gidermede ve cildi yatıştırmada büyük rol üstleniyor.

- Ayrıca papatya suyu, tonik şeklinde kullanıldığında cildin anında canlanmasını ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Üstelik hassas ciltler için de kullanılabiliyor

CİLDİ BEYAZLATAN MASKE TARİFİ


MALZEMELER:

- 3 tatlı kaşığı papatya çiçeği

- 1 fincan su

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı gül suyu 

PAPATYA MASKESİNİN HAZIRLANIŞI

- 1 fincan suyu kaynatarak içine papatyaları koyun. 7-8 dakika kaynadıktan sonra süzgeçten geçirip soğumaya bırakın.

- Daha sonra içine bal ve gül suyunu ekleyin. İyice karıştırarak yüzünüze ve boynunuza sürüp 15 dakika bekleyin.

- Cildinizin aydınlanması için düzenli olarak kullanın. Haftada 2-3 kez yapılabilir

- Papatya maskesi renk bozukluklarına karşı birebir gelir.

- Buzdolabı ömrü 1 haftadır.

- Hava geçirmeyen bir kapta muhafaza etmeye özen gösterin.

UYARI: Hamile olan kadınların kullanması önerilmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal