Orucu Çorba İle Açmanın Öyle Bir Zararı Ortaya Çıktı ki!

Bazı uzmanlar özellikle iftar yemeklerinin vazgeçilmez başlangıcı olan çorbanın aslında faydalı olmadığı gerçeğini savunuyorlar. Vücudumuza aldığımız besinlerin önceliğinin katı yiyecekler olduğunu belirten uzmanlar şunları da ekledi...

07.06.2017-15:25 - (Son Güncelleme: 07.06.2017-15:44) Orucu Çorba İle Açmanın Öyle Bir Zararı Ortaya Çıktı ki!

Uzmanlar özellikle iftarlarımızın vazgeçilmezi haline gelen çorbanın yemeklerin en sonunda tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Katı bir yiyeceği tüketip sindirdikten sonra çorba gibi sıvı yiyeceklerin tüketilmesi metbolizmamızı hızlandırarak yediğimiz yiyeceklerin daha hızlı öğütülmesine yardımcı olacaktır.Oruç tutanların mutlaka sahura kalkmalarını ve iftar saatlerinde dengeli beslenmelerini açıklayan uzmanlar bu durumun gün boyu enerjinizi almanıza yardımcı olarak sizi dinç tutmaya yetecektir.

Gün boyunca aç kalan midemize aniden öğütülmek üzere besinlerin girmesi metabolizmamız ve sağlığımız için oldukça tehlikeli olmakla birlikte oruç tutabilmemizi de büyük ölçüde etkileyecektir. Orucumuz mümkün olduğunca ılıtılmış bir su ve hafif iftariyeliklerle açılmalıdır. Bu şekilde midemiz içine yiyecek geldiğini anlayacak ve ona göre metabolizma hızımız ideal seviyelere ulaşmış olacaktır. Bu durumda en iyi olan yöntem orucumuzu küçük atıştırmalıklarla açtıktan sonra bir süre bekleyip ardından yemek yemeye başlamamız olacaktır. Çorbanın en son yenmesinin başlıca sebeplerinden biri de budur. Metabolizma yeteri kadar ideal seviyeye geldiğinde ana yemeğe başlamak ve ardından ağırlık çökmesini önlemek için de çorba içilmesi olacaktır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal