Vücudunuzda Bulunan En Önemli Noktalar

Kadim bir Çin şifa yöntemi olan akupunkturun bedendeki baskı noktalarına aküpresür noktaları denir. Akupresür noktaları çok eski tarihler boyunca şifa kaynağı olmuş ve iğnesiz akupuntur uygulamalarında pozitif sonuçlar sağlamıştır.

06.03.2018-17:34 - (Son Güncelleme: 06.03.2018-18:29) Vücudunuzda Bulunan En Önemli Noktalar

Kadim bir Çin şifa yöntemi olan akupunkturun bedendeki baskı noktalarına aküpresür noktaları denir. Akupresür noktaları çok eski tarihler boyunca şifa kaynağı olmuş ve iğnesiz akupuntur uygulamalarında pozitif sonuçlar sağlamıştır. Aküpresür uygulayıcıları, avuç içleri yada dirseklerini kullanarak bedendeki meridyenlerin geçtiği kritik noktalara masaj yaparak enerji akışını dengeler.

İşte vücudunuzda bulunan aküpresür noktaları…

Avuç İçindeki L14 Noktası

Baş parmağınızla işaret parmağınızın arasındaki etli kısımda kalan bu noktaya masaj yapmak baş ağrılarına etkili bir çözümdür.

Perikardiyum P6 Noktası

Avcununuzun bitiminden sonra 3 parmak kadar aşağıya inin, bileğinizin iç kısmına doğru P6 noktasına geleceksiniz. Buraya hafif baskı ilemasaj yapmak baş dönmelerini ve kusmaların önüne geçer.

Üçüncü Göz GV24.5 Noktası

Kaşlarımızın tam ortasında yer alan üçüncü göz noktasına parmağımızla uygulayacağımız masaj ile kronik stresi azaltabilir, yorgunluğu dindirebilir, konsantrasyonu yükseltebilirsiniz.

Dinginlik Denizi Noktası CV17

Göğüs kemiğimizin tam ortasında yer alır. Bu bölgeye masaj uygulamak duygusal dengemizi korumaya, endişeleri ve depresyonu düşürmeye yarar.

Diz Altı Noktası ST36

Dizinin tam altında, bacağın dışa bakan bölgedeki bu noktaya masaj ve aküpresür yapmak kabızlığa iyi gelir,yorğunlukları azaltır ve baş dönmelerini dengeler.

Diz Arkası Noktası B54

Dizinin arkasının 3 parmak kadar üstüne denk gelen bu kısıma düzenli baskı ve masaj diz ağrılarını engeller, kalça ve bacaklarınızı rahatlatır. Siyatiğe çok iyi gelir.

Sakral Noktalar

Omurganın hemen sonunda, kuyruk sokumu kısmında bu noktaya düzenli masaj yapmak menstrüel ağrıları ve tüm bel ağrılarını hafifletir, vücudun genelini rahatlatır.

SHEN MEN Noktası

Kulağın iç kısmındaki kavisli bölgenin olduğu bölgede yer alan Shen Men noktasına baskı uygulamak sinir sistemine iyi gelir.

Cennet Sütunu Noktası B10

Boynunuzun arkasında, omurganın ortalama 3 parmak kadar üstünde bulunan bu noktaya hafif masaj uygulamak uykusuzluk ve stresi anında düzene sokar.

Ayak Üstü Noktaları LV3

Ayak baş parmağınız ile ikinci parmağın buluştuğu noktaya masaj uygularsanız hafızanızın güçlendiğini ve konsantrasyonunuzun yükseldiğini göreceksiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal