En çok kış aylarında tüketilen ve sofraların vazgeçilmez besin kaynağı olan balıklar, hem lezzetli hem de insan sağlığı açısından önemli birçok yarar sağlamaktadır. Omega-3 kaynağı balıklar, türlerine göre belli aylarda belli yöntemlerle mangalda pişirilmelidir. Eğer balıklar zamansız mangalda pişiriliyorsa, lezzetsiz ve zararlı olabilir. Bu nedenle omega-3 kaynağı olan balıkları mangalda pişirirken mevsimi olup olmadığına mutlaka dikkat etmek gerekmektedir. İşte balıkların hangi ayda ve ansıl pişirilmesi gerektiği yöntemleri...

HAMSİYİ ARALIK AYINDA MANGALDA PİŞİRİN

Hamsinin özellikle kış ayında mangalda pişirilmesi gerekmektedir. Hamsiyi yazın mangalda pişirseniz lezzeti kaçacaktır.

PALAMUTU EYLÜL AYINDA MANGALDA PİŞİRİN

Palamut, eylül ayında mangalda pişirilmelidir. Palamut eylül ayında lezzetli tüketilebilir. 

ÇİNEKOPU OCAK AYINDA MANGALDA PİŞİRİN

Eğer çinekop balığını mangalda lezzetli bir şekilde yemek istiyorsanız, ocak ayının gelmesini beklemek zorundasınız.

LÜFERİ EKİM AYINDA MANGALDA PİŞİRİN

Kış ayına girmeden, yaz ayının sonunda son kez balık yemek istiyorsanız tercihiniz mutlaka lüferden yana olmalıdır. Özellikle ekim ayında mangalda pişen lüfer, lezzetli olacaktır.

SARDALYEYİ AĞUSTOS AYINDA MANGALDA PİŞİRİN

Yazın canınız birden balık çekiyorsa, imdadınıza sardelye balığı yetişecek. Ağustos ayında mangalda pişen sardalye balığını afiyetle tüketebilirsiniz.