Limon Türk mutfağında oldukça geniş bir yere sahip olan meyvelerden bir tanesidir. Özellikle tatlı ve tuzlu ayırt etmeksizin tüm yemeklere ayrı bir tat katan ve damak tadımızı şenlendiren nadir meyvelerden biri olarak bilinmektedir. Kullanım amaçları da oldukça fazla olan limonun tek dezavantajı içeriğinde barındırdığı suyun zamanla kuruyor olmasıdır.

LİMONU SUYA ATARSANIZ BAKIN NE OLUYOR!

Özellikle limon meyvesi içeriğinde yer alan sıvıdan oluşmakla beraber bu meyveye tadını ve kokusunu da veren aynı sıvıdır. Bu sıvının mutfaklarda kullanımı oldukça fazla olmakla beraber kurumuş limonların da kullanımları maalesef zor olmaktadır. Bunun sebebi içeriğindeki sıvının posasının içine hapsolmasıdır. Bu durumu önlemek ve içeriğinde yer alan sıvıdan faydalanabilmek amacıyla sizlere bir yöntem sunuyoruz. Bu işlem için yapılması gerekenler aslında çok basit.

UYGULANIŞI:

İlk olarak kurumuş limonlarınızı ayırarak işe başlayabilirsiniz. Ardından bir tencerede kaynatacağınız bir miktar suyun içerisine limona herhangi bir müdahalede bulunmadan kabuklarıyla beraber atmanız gerekiyor. Limonları bir kaç dakika sonra kıvamlarına gelene kadar beklettiğiniz suyun içerisinden alabilirsiniz. Aldıktan sonra limonlarınızın içeriğindeki suyla gönül rahatlığıyla yemeklerinize tat katabilir ve salatalarınızı renklendirebilirsiniz.