Karpuz yaz aylarının vazgeçilme meyvelerinden bir tanesidir. Bu meyvenin güzel bir şekilde seçilebilmesi için bazı unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor. Büyük bir hevesle aldığınız karpuz, kestiğinizde kabak gibi çıkabiliyor. Peki iyi karpuz seçmek için nelere dikkat etmek gerekiyor. Karpuzda bulunan sarı alanlar, karpuzun yere değdiği yerdir. Olgun karpuzlar, her zaman sarı, krem yada turuncu-sarı lekelere sahiptir. Beyaz olanları almayın.

KAHVERENGİ LEKELER

Karpuz üzerindeki bu türden kahverengi lekeler, arıların birçok kez bu meyveye dokunduğu anlamına gelir. Bu karpuzun daha tatlı olması anlamına geliyor.

KARPUZUN ŞEKLİ

Çiftçilerin karpuzları cinsiyete göre ayılır ve bu durum karpuzun seçim aşamasında bizlere yardımcı olmaktadır. Örneğin, büyük ve uzub karpuzlar 'erkek ' olanlardır ve daha sulu olurlar. Yuvarlak şekilli ollar 'kız' olanlardır ve çok tatlıdırlar. Karpuz seçerken yuvarlak olanları seçerseniz daha lezzetli olmaktadır.

KARPUZUN BOYUTU

Ne en büyük ne de en küçük karpuzu seçmek gerekir. Ortalama boyda olanı seçin.

KARPUZ SAPI

Karpuzun sapı eğer kurumuşsa bu olgunlaştığını gösterir. Eğer sap yeşilse, muhtemelen erken koparılmıştır.