Bu lezzetli ve sağlıklı tarifle hazırlayacağınız püreyi sofranızın vazgeçilmezleri arasına alın çünkü pürenin hazırlanmasında kullanılan her malzemenin tek tek kansere karşı koruyucu özelliği bulunuyor.

"Kuşkonmaz püresini günde ortalama 60 gramlık porsiyonlar halinde, 3 kez yiyebilirsiniz" diyen Dyt. Uzun, pürede kullanılan her malzemenin ayrı ayrı kansere karşı koruyucu etkiye sahip olduğunu da ifade ederek son bir uyarıda bulunuyor: "Bu, kişiye özel bir tarif; bir öneri... Biz sadece kanserle savaştığı bilinen besinleri farklı bir tarifle bir araya getiriyoruz"

MALZEMELER:

- 2 su bardağı doğranmış koşkonmaz,

- 1 su bardağı su,

- 1 çay kaşığı deniz tuzu,

- 1/4 çay kaşığı karabiber,

- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı,

- 1 yemek kaşığı saf tereyağı.

YAPILIŞI:

Önce suyu tencerede kaynatın. İsterseniz su yerine kemik suyundan faydalanabilirsiniz. Kuşkonmazların alt tarafından 2 santim kesin ve suyun içinde haşlayın. Suyu süzün ve kuşkonmazın soğumasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış kuşkonmazları patates püresi kıvamına gelene kadar ezin. İsteğe bağlı olarak kuşkonmazları ezerken deniz tuzu, karabiber, Hindistan cevizi yağı ve tereyağını da ekleyin.