Kuru Baklagiller Bakın En Çok Neye İyi Geliyor!

Nohut, mercimek, fasulye, börülce gibi kuru baklagiller protein, lif, B1, B6, B12, E ve K vitaminleri, demir, çinko, magnezyum, potasyum bakımından oldukça zengin besinlerdir. İşte kuru baklagillerin mucizevi faydaları…

09.01.2018-13:50 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-13:45) Kuru Baklagiller Bakın En Çok Neye İyi Geliyor!

Nohut, mercimek, fasulye, börülce gibi kuru baklagiller protein, lif, B1, B6, B12, E ve K vitaminleri, demir, çinko, magnezyum, potasyum bakımından oldukça zengin besinlerdir. Özellikle mercimek ve fasulye tüketerek fosfor, kalsiyum ve selenyum ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Kuru baklagiller et, tavuk ve balıktan sonra en etkili bitkisel proteinlerdir. Hafta en az 2 kez yediğinizde sağlığınızı olumlu yönde etkiler.

İşte kuru baklagillerin mucizevi faydaları…

Kuru baklagiller kabızlığı önlüyor:Kuru baklagiller lif bakımından zengin besinler olduğundan kabızlık ve sindirim sıkıntılarına iyi gelir.

Kuru baklagiller kalbin dostu: Kuru baklagiller kolesterol ve doymuş yağ bulundurmaz. Aynı zamanda diyet lifi bakımından zengin besinlerdir.

Kuru baklagillerle bağışıklığınızı güçlendirin: Kuru baklagiller, vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerdir. Genellikle kış aylarında sık meydana gelen hastalıklara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Kuru baklagiller kan şekerini dengeler: Kuru baklagiller glisemik indeksi en az besinlerdir. Sindirim sisteminde daha uzun süre kalırlar ve bağırsaklardaki glikoz emilimi yavaşlar. Bu şekilde kan şekerinin hızlı bir şekilde yükselmesinin önüne geçerler.

B12 vitamini bakımından zengin besinler olan kuru baklagiller aynı zamanda tiamin, riboflavin, niasin ve folik asit bulundururlar. Bu sayede sinir sistemini düzenli çalıştırır. Bununla beraber hafızanız güçlenir ve konsantrasyonunuz yükselir.

Kuru baklagiller demir eksikliğini önler: Demir, kandaki hemoglobin için gerekli bir mineraldir.

Kuru baklagiller kanser riskini azaltır: Lif bakımından zengin olan kuru baklagillerin kalın bağırsak florası üzerinde olumlu etkileri vardır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal