Kışın İçinizi Isıtacak Tarif! Çikolatalı Balkabak Kurabiyesi

Soğuk geçen kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyeler arasında çikolatalı ve balkabaklı kurabiye tarifi ile içiniz ısınacak.

29.12.2017-15:50 - (Son Güncelleme: 29.12.2017-15:40) Kışın İçinizi Isıtacak Tarif! Çikolatalı Balkabak Kurabiyesi

Soğuk geçen kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyeler çayın ve kahvenin yanında süper bir bütün oluyor. Bu kurabiye tariflerimiz içerisinde çikolatalı balkabaklı kurabiye tarifi ise oldukça lezzetli bir tarif. Sizde evinizde bu lezzetli tarifi yaparak kahvenizin ve çayınızın yanında lezzetli anın keyfini sürebilirsiniz.

MALZEMELER:

1 su bardağı balkabağı püresi
1 su bardağı toz şeker
1 veya 4 su bardağı esmer şeker
1 veya 2 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1,5 tatlı kaşığı toz tarçın
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım tatlı kaşığı toz muskat
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 veya 2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
1 buçuk su bardağı küçük küçük parçalanmış bitter veya sütlü çikolata

YAPILIŞI:

Toz şeker, esmer şeker, balkabağı püresi, zeytinyağı, vanilyayı topaksız olana kadar mikserle çırpın. Başka bir kaseye tarçın, zencefil, muskat, kabartma tozu, karbonat, tuz, un ve çikolatalarınızı karıştırın.

Sonrasında çırpma kabınıza koyun ve malzemeleriniz birbirine karışana kadar çırpın. Ardından hamurunuzun üzerine hamurunuzla temas esecek şekilde streç filmle kapatın ve 60 dakika kadar dinlenin.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve çalıştırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt koyun ve bir yemek kaşığı büyüklüğünde olacak şekilde top halinde şekillendirip tepsinize serin ve fırına verin. Ortalama 12-15 dakika kadar pişirin ve fırından alır almaz damla çikolatalarınızı kurabiyenizin üzerine dağıtın. Sonrasında oda sıcaklığında kurabiyelerinizi soğumaya bırakın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal