Karpuz sıcak havalarda vücudu serin tutmasından kaynaklı oldukça faydalı bir besindir. Özellikle içeriğinde barındırdığı zengin vitaminlerden dolayı bağışıklık sistemini de oldukça güçlendirerek sindirim sisteminin de hızlı çalışmasına destek olmaktadır. Bunun sebebi iyi bir antioksidan kaynağı olmasının yanı sıra bünyenin güçlenmesine ve metabolizmanın hızlı çalışmasına destek vererek bu durumu ve tükettiğimizde oluşacak etkileri lehimize çevirmektedir.

ZENGİN VİTAMİN DEPOSU

Yarısından fazla çoğunluğu sudan oluşan karpuz iyi bir A vitamini deposudur.

İÇERDİĞİ LİKOPEN MİKTARI OLDUKÇA FAZLADIR

Karpuz, domatesten daha fazla likopen içerir. Likopen, birçok hastalığa karşı vücudu korur.

VÜCUDUN C VİTAMİNİ İHTİYACINI FAZLASIYLA KARŞILIYOR

Karpuz aynı zamanda iyi bir C vitamini kaynağıdır.

GÜN BOYU TOK TUTUYOR

Besleyici özelliğe sahip olan karpuzu sahurda tüketebilirsiniz. Sahurda karpuz tükettiğiniz zaman daha az susayıp, daha geç acıktığınızı fark edeceksiniz.

TANSİYON PROBLEMLERİNE İYİ GELİR

Abartılmadığı takdirde karpuz yüksek tansiyonu düşürür.

ÇEKİRDEKLERİNİN DE FAYDASI OLDUKÇA FAZLA

Kan basıncını düşürmeye yarayan maddelerin çoğunluğunu içeriğinde barındıran karpuz çekirdeği de sağlığa oldukça faydalıdır.