Karpuz içeriğinde barındırdığı bir çok antioksidan maddeden dolayı sağlığa oldukça faydalı bir meyvedir. Özellikle içeriğinde barındırdığı su oranıyla tam bir yaz meyvesi olan karpuzun çekirdeğinin tüketilmesi de bir çok rahatsızlığa iyi gelmesiyle biliniyor. Karpuz çekirdeğinin yararlarını ve karpuz çekirdeğinden yapabileceğiniz alternatif çay tarifini sizlerle paylaştık;

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ ÇAYI TARİFİ

2 litre suyu kaynatın.

35 karpuz çekirdeğini çektirin ve 15 dakika kaynatın.

Altını kısın ve soğuması için bekledikten sonra karpuzu kesebilirsiniz.

Bir miktar karpuzu ve soğuttuğunuz çayı blender yardımıyla karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı sürahiye koyup buzdolabında soğudupuna emin olana kadar bekletin.

ÇAYIN HAZIRLANIŞI VE UYGULANIŞI

Müthiş çayı iki gün boyunca için. Üçüncü günde ise içmeyin.

Sabah aç karnına için. Kahvaltıdan yarım saat sonra da içilebilir.

Çayı haftada iki gün art arda üçüncü gün hiç içmeyecek şekilde tüketin.

FAYDALARI

Karpuz çekirdeğinn içerisinde yer alan magnezyum sayesinde sağlığa oldukça faydalıdır. Kan basıncın ve kan akışını düzenleyen maddelerden biri olan magnezyum vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en önemli maddelerdendir.