Kimyasal Madde Kullanmadan Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kahve lekelerini gidermek için birbirinden etkili doğal yöntemleri sizin için bir araya getirdik. Kahve lekesi nasıl temizlenir? İşte lekeyi yok eden doğal çözümler...

23.08.2017-14:55 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-17:22)

Kahve tüketim sıklığının artması ile birlikte kahveleri günün her saatinde ve her yerde tüketmeye başladık. Evlerimizde sık sık demlediğimiz filtre kahveler, günün yorgunluğunu alan Türk kahvesi derken kahve ile bayağı bir haşır neşir olduk. 

Kahve içmek yorgunluğumuzu alsa da tek bir hamlemiz kahvenin getirdiği huzuru sonlandırarak temizlik derdine düşürebilir bizi. Evet, bahsettiğimiz şey çoğumuzun korkulu rüyası olan kahve lekesi… Fakat umutsuzluğa kapılmayın çünkü kahve lekelerini gidermek için birbirinden etkili yöntemleri sizin için derledik. 


KAHVE LEKESİNİ YOK EDEN DOĞAL YÖNTEMLER

Karbonat: Karbonat halıdaki kahve lekesini temizlemek için çok iyi bir yöntemdir. Karbonatın içindeki aşındırıcı ve açıcı maddelerin yardımıyla halıda yer edinmiş lekeleri kolaylıkla yok edebilirsiniz. Leke olan bölgeyi ılık bir bezle ıslatarak daha sonrasında lekenin büyüklüğüne göre karbonatı serpiştirin. Karbonatı, 15 dakika bekletin bu yöntem lekeyi çözecektir.

Sirkeli su: Sirkeli su kahve lekesinden kurtulmak için oldukça etkili bir yöntemdir. Bir miktar sirke ve içme suyunu karıştırarak leke olan bölgeye uygulayın. Lekenin üzerinde bir süre bekletin. Sonrasında ılık bir bez yardımıyla temizleyin. 

Maden suyu: Maden suyunun doğal asitleri sayesinde kahve lekelerini pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Oluşan lekenin üzerine maden suyunu dökerek 10 dakika bekleyin. Sonrasında nemli bir bez ile lekenin bulunduğu bölgeye uygulayın.


Tuz: Kahve lekesinin bulunduğu alana bolca tuz döküp parmak uçlarınızla bu tuzu lekenin olduğu alana doğru yayın. 10 dakika kadar tuzu lekenin üzerinde bekletin sonrasında da nemli bir bez yardımıyla ovalayın. 

Limon: Bir bardağın içine bir adet limon sıkın sonrasında limonun üzerine bir miktar su ekleyin. Lekenin olduğu bölgeye bu karışımı dökerek 10 dakika bekletin. Bu karışım ile kahve lekesinden kolay bir yöntem ile kurtulmuş olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal