Herkesin büyük keyif aldığı bayram zamanlarında bütün aile bireylerinin bir arada toplandığı zengin sofralar ebetteki vazgeçmememiz gereken ender geleneklerimizden bir tanesi. Bazı yörelerimizde bugün bile kahvaltı sofralarında kurban kesilmesinden sonra hayvansal yağ ile kavrulan ciğer yerini alıyor. Hatta bazen bu beklentiyle öğlene kadar hiçbir şey yemeden bekleyenler bile olabiliyor.

Yaygın olarak tercih edilen bir besin olan ciğer, birçok vitamin ve mineralin kaynağı olsa da içeriğindeki kolesterol miktarından sebep dikkatti tüketilmesinde fayda var. Dana etinin 100 gramında ortalama 90 mg kolesterol varken, karaciğerde 300 mg kolesterol var. Bu sebeple ciğer, ete göre de daha az miktarda ve kavurma olarak değil, domates, biber gibi sebzelerle sote edilerek yapılmalı Ayrıca yanında bol salatanın bulunması sindirim sağlığı açısından da faydalıdır.