Kadınların Mutlaka Tüketmesi Gereken 6 Süper Besin!

Daha sağlıklı ve konforlu bir hayat geçirmek, hastalıklardan korunmak, ideal kiloda kalmak, daha genç olmak, bağışıklığımızı güçlendirmek için gıdaların süper güçlerinden yararlanmak gerekmektedir.

31.01.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 31.01.2018-09:36) Kadınların Mutlaka Tüketmesi Gereken 6 Süper Besin!

Daha sağlıklı ve konforlu bir hayat geçirmek, hastalıklardan korunmak, ideal kiloda kalmak, daha genç olmak, bağışıklığımızı güçlendirmek için gıdaların süper güçlerinden yararlanmak gerekmektedir.

İşte bu süper güçlere sahip vitamin mineral ve antioksidan içeriği ile sağlığınızı destekleyecek kesinlikle tüketilmesi gereken 6 süper besin şunlardır:

BROKOLİ

Brokoli, karnabahar ve Brüksel lahanası gibi turpgil ailesinden olan sebzelerde yer alan “sülforafan” bileşiği kansere karşı koruma özelliği gösterir. Çin’de gerçekleştirilen bir araştırmada bu bileşiğin meme kanserinin yayılmasını yavaşlattığı ortaya çıkmıştır.

PANCAR

Gerçekleştirilen bir araştırmada 1 su bardağı pancar suyunun hipertansiyonu düşürmede hızlı bir etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte pancarın yapısındaki antioksidan fitokimyasallar dediğimiz bileşenler sizi kansere karşı korur, inflamasyon (iltihap) oluşmasını engeller.

ZERDEÇAL

Kurkumin, zerdeçala altın rengi veren renk pigmentidir. Dünyanın farklı yerlerinde enfeksiyonları tedavi etmek ve yara iyileşmesini sağlamak için bu besinden oldukça fazla yararlanılır.

SARDALYA

Sardalya omega-3, D vitamini ve kalsiyumun açısından oldukça zengindir. Bununla birlikte güçlü bir antioksidan olan ve vücudun detoks sistemini çalıştıran selenyumdan oldukça fazla barındırır.

LAHANA

Yalnızca kanser üzerinde olumlu etkileri ile kalmaz, aynı zamanda kalp sağlığını da korur.

YABAN MERSİNİ

Antosiyanidinler yaban mersinine rengini veren antioksidan bileşiklerdir. Farklı araştırmalarda bu bileşiklerin kalp hastalıkları, diyabet ve artrit riskini azalttığı ve bilişsel sağlığı koruyarak anti inflamatuar etki gösterdikleri ortay çıkmıştır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal