Uzmanlar, önemli besin maddelerinden biri olan kabak çekirdeği hakkında her söylenilen faydalı bilginin doğru olmadığını vurguladı. Herkes tarafından sıklıkla tüketilen kabak çekirdeğinin faydaları uzun yıllardır bilinen bir bilgidir. Kabak çekirdeği, tansiyonu düşürmek ve kan şekeri seviyesini kontrol altında tutmak için kullanılır. Ama, kabak çekirdeğinin yararları dışında aşırı tüketildiğinde insan vücudu açısından zararları da mevcuttur. İşte kabak çekirdeğinin bilinmeyen zararları...

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN BİLİNMEYEN ZARARLARI

Kabak çekirdeğinin içerisinde bulunduğu özler alerjik reaksiyona neden olabilir ve zararlı olabilecek bazı maddeler içerebilir.

Kabak çekirdeği özleri büyük bir zehirlenme sorununa neden olmamıştır fakat çekirdek ve kabuğu vücudun bazı maddeleri emmesine önleyen içeriğe sahiptir.

Kabak çekirdeği alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Özellikle salatalığa veya karpuza alerjiniz varsa mutlaka dikkatli olmalısınız. Belirtiler arasında ishal, mide bulantısı, deri kaşıntısı gibi alerjik reaksiyonlar oluşur. Kabak çekirdeğine alerjisi yüksek miktarda olan insanlar, ölümcül sonuçlarla bile karşılaşabilir. 

İçerisinde aşırı tuz miktarı olan kabak çekirdeklerinin sodyum oranı fazladır. 30 gram tuzla kabak çekirdeğinde 720 mg sodyum bulunur. Bu günlük sodyum ihtiyacının neredeyse yarısı kadardır.

Kabak çekirdeklerinin ilaçlarla birlikte alınması hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da, anne adaylarının yemesini güvenli kılacak herhangi bir bilgi olmadığı öngörülmüştür.